Betsson (BETS-B)

Fin rapport fra betsson i dag

[quote]Kommentar från VD, Ulrik Bengtsson:

”Intäktstillväxten i det andra kvartalet uppgick till 26 procent, varav 15
procent var organisk tillväxt. Betsson fortsätter att ta marknadsandelar, både
i mycket konkurrensutsatta Norden och i Västeuropa. Det är tydligt att den
fortsatta produktutvecklingen ger resultat eftersom både kasino och sportbok
har utvecklats starkt. Rörelseresultatet (EBIT) växte med 31 procent.
Rörelseresultatet visar stark tillväxt, trots ökade spelskatter, fortsatt
valutamotvind och ökade marknadsföringskostnader. Detta påvisar återigen
affärsmodellens skalbarhet över tid. Det är också en god indikation på
stabiliteten och balansen i verksamheten. Betsson driver en större och
väsentligt mer välbalanserad verksamhet, med högre tillväxttakt, än för ett år
sedan. [/quote]

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2017/07/19/betsson-ab-intakterna-vaxte-med-26-och-uppgick-till-1-177-mkr.html

2 Likes

Har fulgt betsson ca 1 år nå, de gjør mye bra og vokser greit på mobil/app og tjener MYE penger på bunnlinjen. Men vært litt styr med innsidekjøp/salg så kanskje ikke helt styrt retningen på selskapet.

“Pontus Lindvall har sålt aktier i de båda spelbolagen för närmare totalt 20 miljoner kronor på grund av pågående skilsmässa”

Note 2 self: Unngå giftemål

Hadde jeg hatt mer en 1 mill på børs, så skulle jeg ha eid betsson på 70/80kr. Men akkurat nå er jeg på jakt etter høyere avkastning :wink:

2 Likes

BETSSON
PARETO HÖJER RÅD TILL KÖP (BEHÅLL) (Direkt)
2017-07-20 06:43
STOCKHOLM (Direkt) Pareto Securities höjer sin rekommendation för Betsson till köp från behåll. Riktkursen höjs till 86 från 85 kronor.

Det framgår av en analys.

SHB: Tillväxten i Betsson kommer
Kl. 11:01, 22 sep 2017 0

Börs Handelsbanken Capital Markets tror att Betsson är på väg att åter bli ett bolag med en hög vinsttillväxt.
Det framgår av en analys där rekommendationen köp upprepas och där riktkursen är 105 kronor.

https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2017/09/22/shb-tillvaxten-i-betsson-kommer.html

1 Like

Interim Report January - September 2017 - Friday, 20th October, 2017 at 9am CEST

PONTUS LINDVALL ÖKAR MED 26.218 AKTIER (Direkt)
2017-10-25 13:53
STOCKHOLM (Direkt) Betssons vd Pontus Lindvall har ökat sitt innehav i bolaget med 26.218 B-aktier, som köptes den 25 oktober till kursen 63:17 kronor.

Före ökningen hade Pontus Lindvall 973.782 B-aktier och 30.000 A-aktier i Betsson, enligt ägardatatjänsten Holdings. Efter ökningen har han alltså 1.000.000 B-aktier.

Totalt motsvarar hans position 0,71 procent av kapitalet och 0,45 procent av rösterna i Betsson.

1 Like

Tror historisk P/E er litt undervurdert som info, tar den bare hær.

image

Betsson idag er vurdert til P/E som tilsvarende 2009-2011, så man skulle jo tro at det var helt krise evt veldig fair priset nå uten gode utsikter?

Har du fulgt mye med i Betsson timene @holmes ? Er det redusert utbytte ( ca 50% av gevinst nå, ned fra 75%) og skatte reformer innen betting som holder kursen nede?

2 Likes

Iflg den første linken i den posten du siterte, så står det at kursen har gått ned fordi det er forventet at inntjeningen vil bli lavere i framtiden. Det stemmer selvfølgelig ikke alltid, og da vil vi se at aksjen kommer inn i en positiv trend igjen og det er bare å gå inn. :slight_smile:

1 Like

Jeg har jo denne aksjen bare i utbytteporteføljen (som er svært liten sammenlignet med hovedporteføljen), der jeg har aksjer med relativt lave P/E tall, greit utbytte og som gjerne har en ganske lang historie av å både levere utbytte og overskudd. Det betyr samtidig at disse aksjene gjerne går gjennom visse problemer (derav lavt P/E tall), min teori er at markedet ofte er for kortsiktig og priser inn for mye pessimisme i selskap som tross alt har en track record og har bevist seg. Nå kan man så klart også komme inn i såkalte value traps som har sett sine beste dager og bare vil se fallende inntjening fremover. Jeg tolker situasjonen i Betsson som at de har noen eksterne utfordringer (som du tar opp), men at dette er midlertidig og at selskapet i bunnen er solid.

Når det er sagt så er det bare småpenger jeg er inne med her og jeg følger ikke selskapet veldig nøye.

Det som så klart er den store gulroten i slike selskaper om de begynner å vise vekst i inntjeningen igjen er at du har både oppsiden ved at overskuddet vokser og at markedet da vil prise overskuddet mye høyere. Så en ganske formidabel effekt om det slår til og du legger sammen begge disse to faktorene.

2 Likes

Jeg synes det er veldig interessant å se på spillaksjer (på engelsk: gambling stocks) som Betsson under karantenen. Hva syns dere?