Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Bjørnehjørnet

Hmm :thinking: Det er vel ingen av disse man kan krysse av “check” på? :see_no_evil:

3 Likes

Var det bear trap i går? :thinking:

Ikke umulig! Føler indeksene ligger på vippepunktene på viktige nivåer nå.

Jeg våknet i dag, og følte meg ikke helt vel. Kanskje jeg har fått “kilesyken”? :thinking:

Screenshot 2020-09-11 at 11.03.58

2 Likes

Står masse hvis du blar bakover i tråden. De fleste vil anbefale x2.

Se denne tråden:

Har pause fra børs, men har tenkt litt på det amerikanske valget. Uten å gå i en dyptgående analyse her og nå, så er det tilnærmet gitt at hverken Trump eller Biden vil anerkjenne valgresultatet dersom de taper (og marginen ikke er svært stor - noe den neppe blir). Hele dramaturgien bygger seg opp mot en slik situasjon.

Vil dette i så fall krakke markedene?

Én ting er at amerikansk realøkonomi, levestandarder og arbeidsløshet er i fritt fall - en annen er om en slik situasjonen til høsten blir triggeren som omsider senker MS 2big2fail.

Det er både trist og stygt det som har skjedd i USA. Mange millioner amerikanere mistet hjemmene sine etter 2008. Det vil bli mye, mye styggere denne gangen. Nesten hver tredje unge amerikaner oppgir at de har vurdert («seriously considered») å ta sitt eget liv i løpet av de siste 30 dagene.

La det synke inn.

4 Likes

Det er tid for fredagskos, ingen kile ingen kos…

1 Like

Vi står nok foran 1,5 måned med mye forvirring og kaos. Hva som skjer etter 3 November er umulig å si. Jeg tror børsene kan krakke uansett utfall, Biden betyr tilbake til normale skattesatser for bedriftene og om Trump velges blir det nok mye uro i gatene… Arbeidsledigheten er fortsatt 10 % og pengene som har blitt utdelt i to runder må jo på et tidspunkt stoppe. Når mangelen på likviditet på bunn stopper, da stopper det skikkelig.

Trenger et børskrakk utløsende faktor?? -->Noen som har data/meninger her?

Valget er en åpenbar mulighet, men jeg tror grådigheten til investorer overskygger politisk uro. Et større selskap må gå konkurs, og da skikkelig konkurs som skaper ringvirkninger for långivere/banker… Selskaper tilknyttet transportsektoren (spesielt reise/ferie/fly/produksjon av transportmidler)… Boeing ?

Her er en liste over selskaper av størrelse som har søkt om Chapter 11:

5 Likes

Noen som har oversikten over Deutsche bank? Restrukturering, fusjon med Commerzbank osv… Begge er vel priset til en svært liten andel av bokførte verdier. Så det kan jo tyde på at investorer forventer gigantiske tap fremover. Eller feil regnskapsføring…

Det er jo helt jævlig. Har du en kilde for tallene?

2 Likes

Denne krisa har bare gjort forskjellene større der borte. Jeff Bezos har vel en formue på over 200 milliarder dollar, mens de ansatte hos Amazon må ha matkupponger fra staten for å klare seg.

Når unge amerikanere har trang økonomi, usikker jobbfremtid og pandemien gjør at enn må isolere seg så er det jo klart at psyken får seg en knekk.

Husker ikke riktig hvilken undersøkelse det var snakk om. Den ble omtalt av The Hill sitt nyhetsprogram Rising.

Er på mobil, og øverste treff på søket ga meg om ikke annet denne fra august:

To assess mental health, substance use, and suicidal ideation during the pandemic, representative panel surveys were conducted among adults aged ≥18 years across the United States during June 24–30, 2020. Overall, 40.9% of respondents reported at least one adverse mental or behavioral health condition, including symptoms of anxiety disorder or depressive disorder (30.9%), symptoms of a trauma- and stressor-related disorder (TSRD) related to the pandemic† (26.3%), and having started or increased substance use to cope with stress or emotions related to COVID-19 (13.3%). The percentage of respondents who reported having seriously considered suicide in the 30 days before completing the survey (10.7%) was significantly higher among respondents aged 18–24 years (25.5%), minority racial/ethnic groups (Hispanic respondents [18.6%], non-Hispanic black [black] respondents [15.1%]), self-reported unpaid caregivers for adults§ (30.7%), and essential workers¶ (21.7%).

En CDC-rapport fra august - her er det snakk om hver fjerde (25,5 %) til nesten så høyt som hver tredje (30,7 %).

Lurer på om det er disse tallene som kan ha blitt ytterligere forverret (gitt at de er fra juni måned). Forverring eller ikke (eller litt upresis omtale på et nyhetsprogram) - det er en hårreisende statistikk åkke som.

2 Likes

Mark litt pessimistisk kortsiktig

Både negative og positive observasjoner.

  • Foreløpig bevegelse ned er mindre en forrige korreksjon.

  • Tidligere korreksjon var kjappere. ( Kan ha noe med laboursday, men chart er chart :man_shrugging: )

  • Volumspiken på forrige korreksjon er høyere en noen av volumspikene i denne korreksjonen.

  • Men volum totalt ser ut til å være mye større denne gang en sist.

  • Det igjen vil si vi har mer selgere denne gang, men samtidig også mer kjøpere.

  • Tross dette økte volumet totalt sett, har turen ned bært preg av flere mindre områder prisen har stoppet opp midlertidig. Man har heller ikke fått samme resultat til nedsiden.

  • Volumet er tydelig avtagende. Men midlertidig forsøk på rally har foreløpig manglet moment hvis man sammenligner med rally man hadde forrige korreksjon.

Her har man signaler som går begge veier. Får vi et forsøk på rally bør dette vise litt kvalitet over seg. Mangel på dette kan vi fort få en videre tur ned for å teste toppen av tidligere tradingrange.

På lavere timeframes har man hatt flere trendendringer. Men på daily har man fremdeles ikke fått bekreftet trendendring til opp.

I henhold til Wyckoff er vi fremdeles i fase A med dertil usikker vei videre. Naturlige er forsøk på rally opp mot toppen av range igjen. Så får vi bare vente å se om det kommer og hvordan det ser ut.

4 Likes

Spennende tid som kommer. Møte i FED, OPEC-møte, Apple på tirsdag, Tesla med battery-day, valg i sikte.

Føler det ligger litt krutt fra FED i lufta, litt oljedrivende nyheter og et lite run til oppover.

1 Like

50/200 bullkryss på gang i obx

1 Like

Ser man på weekly futures i US så kan det fort utvikle seg til et bearflag denne bouncen - men det kommer jo helt an på størrelsen på bouncen og volumet. Nå som det ser ut til at Covid Bølge II skyter fart og land gjeninnfører Lock-down (se forsiden av Dagbladet og VG), så sier det seg selv at børsene skal opp… :wink:

1 Like

Sikret gevinst her så får vi se, kunne tenke meg å kjøpe igjen om vi får en pullback. Liker ikke helt at Mark er så negativ, selv om han også ofte tar feil.

1 Like