Den store øltråden 🍻

Inspirert av en diskusjon i tråden for Småprat, tenkte jeg det var på sin plass med en egen tråd for diskusjoner rundt øl, ølbrygging, bryggerier, øltips og anbefalinger til gode puber i inn- og utland.

9 Likes

Først ut en slags anbefaling av gode øl fra meg:

1349 Pale Ale, et samarbeidsprosjekt mellom Surly og Lervig. Inspirert av de mørke rockerne i 1349, kunne dette ølet friste med mye syre, en morsom ABV (6,66%) og en kul etikett. Er dessverre ute av produksjon, men kommer du over den, kjøp og jeg byr 200,- per flaske!

Duchesse de Bourgogne. Smak på navnet, her snakker vi ølhistorie fra deilige Flandern. En red ale med mye syrlighet, som gjerne kan minne om eddik - en av mine faste gjengangere som alltid står lagret i boden. Blir bedre og bedre.

Cervisiam Toxic Alevenger. En av mine desiderte favoritter. En mektig APA med god humlesmak og mye fruktaroma. Knallsterk finish av fersken og en del bitterhet. Burde ha gitt denne minst 4,75, sett i retrospekt!

5 Likes

Modus Hoperandi. En mørk og fin IPA med mye humle. Skal du drikke denne bør du bruke et minutt eller to bare på å lukte på den. Den lukter helt ekstremt godt og smaker bra med en bra finish av grapefrukt. Er usikker på om den fortjener 4,75 av meg, jeg må rett og slett drikke den en gang til for å bekrefte det!

Jungle Juice fra Cervisiam. Hjelp, denne er faaaaarlig god! Denne er en double, så den slår bra i sikringsskapet, har en uovervinnelig frisk bitterhet. Som en bruker skrev det på Ratebeer; Dette er en IPA som gir deg følelsen av å bli slått av Rambo. Nam!

Saison à la Provision. Som så mange av mine favorittøl, har den en del sitrusfrukter i seg, en del bitterhet og er fin å se og lukte på.

3 Likes

Habanero Sculpin. Her blr man være glad i chili, for denne sparker bra fra seg! Viktig å få denne riktig temperert for å få frem kompleksiteten i den. En god dessert-øl!

Lords of Acid er en frisk Berliner Weisse smaksatt med pasjonsfrukt og laget på melkesyrebakterier. Spennende farge og friskhet. Husk å vende flasken før helling.

Sculpin Grapefrukt. En fin og bitter quadruppel. Den vanlige Sculpinen fra Ballast Point hadde allerede grapefrukt i seg, men denne er lastet til randen med smak av denne herlige ølfrukten. Veldig god munnfull i denne og har en nydelig farge!

3 Likes

Cervisiam er et av mine favorittbryggerier for tiden. Minner meg på at jeg må sjekke ut bestillingsutvalget igjen.

2 Likes

Brygger for det meste alt selv :yum:

2 Likes

Hvilket utstyr brygger du på? Har tenkt på å kjøpe meg en egen Brew In Bag, men har ikke somlet meg til det.

Det blir ordentlig utstyr når jeg flytter hjemover til Møre og Romsdal og jeg får litt større plass. :slight_smile:

1 Like

Jeg bruker en Beerbrew30 Auto og er godt fornøyd med den. Godt utbytte og tar en ålreit mengde med malt.

1 Like

Lords of acid er forbanna god! En av mine favoritter :slight_smile:

1 Like

Mine favoritter. :slight_smile:

3 Likes

Dersom du liker Blanc er det bare å sjekke ut de jeg har listet opp tidligere i tråden. Mange av dem er særdeles fruktige, friske - men kanskke ikke like mye sødme i dem. Spesielt De to fra Cervisiam og Lords of Acid vil falle i smak!

Anbefaler alle øl nerder å ta seg en tur til Copenhagen beer festival, 3 dager - 50 øl bryggere med 3-4 brygg.

4 Likes

Har varit fan av ballaste point länge men inte fått möjlighet att pröva habanero sculpin -här blir det inköp! :beer::grin:

Den er fantastisk god, deilig fredagsøl! Anbefalt mat til: Hjemmelaget pizza (tynnbunnet) med parmaskinke, rød/hvit saus, ruccula, mozzarrella, parmesan, pinjekjerner etc. Fantastico!

1 Like

I dag brygger jeg imperial stout. Den skal etter planen bli 10%. Den trenger litt lagring for å få ut sitt fulle potensial. Jeg regner med den er drikkeklar til funcom står i 10 kr :wink:

13 Likes

Hvor lenge må den stå for fullt potensialet?

Jeg skal begynne å smake etter 6 mnd, men må nok stå minst ett år. Men hvis funcom tar helt av, så får vi nok snakke tidligere :wink:

Denne synes jeg var bra

5 Likes

omnomnomnom. Black IPA 9.5% Basert på equinox humle. Laga sjæl. :smiley:

5 Likes

Testet den i kombinasjon med Mosaic?