Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Er teknisk analyse verdt noenting?

Gjør det! Mer treffsikkert enn Norsk Bulls uansett!

Mange bruker teknisk analyse for å gjøre følgende:

1: Se etter ett mønster.
2: Utfallet av dette mønsteret er flere alternativer.
3A: Alternativet er A. Hvis dette skal skje så vil følgende ting skje på veien. Jeg ser etter tegn på at det stemmer.
3B: Alternativet er B. Hvis dette skal skje så vil følgende ting skje på veien. Jeg ser etter tegn på at det stemmer.
3C: Alternativet er C. Hvis dette skal skje så vil følgende ting skje på veien. Jeg ser etter tegn på at det stemmer.
4: Når man ser tegn på at ett scenario stemmer, så har man bestemt seg for hvordan man skal agere på forhånd (kjøp, selg, sitt stille innenfor, sitt stille utenfor).

Det betyr ikke at man vet hva som vil skje. Det man ser etter er scenarioer som gir god gevinst HVIS de treffer, og hvor du kan komme deg ut med minimalt med tap hvis du bommer. Det er det optimale.

For min del har jeg blitt mye flinkere til å både unngå tap og ta gevinst etter at jeg fokuserte mer på teknisk analyse. Det er fordi jeg ikke lenger føler at jeg alltid må eie aksjer, og så håpe de skal gå opp. I stedet så kan jeg sitte rolig og avvente til jeg ser scenarioer som gir god risk/reward.

Jeg hater fortsatt emisjoner som jeg syntes er vanskelig å forutse.

Angående spådommen min så er jeg helt enig. Det var en spådom som sa at jeg syntes det var helt uavklart, men at “noe” skulle skje men jeg kunne ikke spå retning. Derfor sto jeg utenfor både oppturen og nedturen som har vært i Funcom, fordi jeg ikke så tydelig nok tegn på at det lønte seg å ta en posisjon, eller løpe etter. Det jeg “traff” på var at noe skulle skje, og at første motstand lå omtrent der jeg sa. Det var helt åpenbart for alle. Det jeg poengterte var at jeg var veldig usikker på hvilken vei aksjen skulle gå, og at jeg syntes det var risikabelt å gå inn. Der bommet jeg.

2 Likes

En meget god grunn til å eie Funcom nå kontra før, er at det er veldig liten sjanse for emisjon eller andre sprell som snuskete finansierings metoder.

2 Likes

Har alltid likt det du har skrevet, men det der er idiotisk. Man gjør selvfølgelig det som er størst sannsynlighet for. Det er ingen som vet om det går opp eller ned, men man kan enten gjøre som gamblerne (som alltid har oddsen i mot seg) eller som kasinoet (som alltid har en større sannsynlighet for å vinne). Jeg er ganske sikker på at du kan det som snakkes om i videoen, men du kan jo kanskje se den du også.

På tide å starte en tråd med egne FA-streker som viser hvor vi skal basert på fremtidige titler, og totalt ignorere TA-streker? :heart_eyes:

1 Like

Da vil jeg anbefale deg følgende innlegg. Lag gjerne din egen, forbedrede, analyse basert på fundamentale forhold.

Det finnes faktisk en fundamental tråd for selskapet, og det går an å analysere ut fra fundamentale forhold også.

I andre aksjer, som handles mer logisk ut fra fundamentale forhold (noe funcom ikke gjør like mye), så kan man faktisk også estimere kursutvikling basert på fundamentale forhold. Jeg gjør det i mer logiske aksjer som Kitron basert på selskapets egen guiding og historisk verdsettelse.

(rødt = faktisk, blå = estimat)

Siden Funcom har mye pump & dump og til tider handles basert på ekstrem optimisme så fungerer ikke fundamental analyse til å spå spesifikk kurs veldig bra i den aksjen. Det er i hvert fall min mening. Men det kan fungere helt fint i andre aksjer. Hvis du ønsker å spå kurs ut fra fundamentale forhold så vil jeg anbefale deg å skifte aksje rett og slett. Det er nemlig fullt mulig, men i andre typer mer solide selskaper.

Alle aksjer er forskjellige.

Men noe som er veldig viktig er at hvis du skal spå kurs ut fra fundamentale forhold så må du være klar over at det som betyr noe er utvikling over lengre tid, og uforutsette hendelser som endrer på fundamentale forhold.

Det vil si at når ett spill lanseres i Funcom kan du spå kursutvikling ut fra hvor bra spillet selger ut fra forventninger / håpet aksjonærene har.

Der teknisk analyse kommer inn er ved å spå tidspunkt for oppgang og nedgang, samt det at man kan se at momentum / kjøpsviljen i aksjen er sterk lenge etter at den har blitt overpriset og handles til helt uforsvarlige summer ut fra fundamentale forhold.

Det er faktisk opp til alle aktører å velge hva de vil vektlegge i sin strategi. Jeg bruker både fundamental og teknisk analyse. Mange som er dyktige på teknisk analyse vil si at jeg kaster bort tiden min på fundamental analyse, men det er nyttig for meg. På samme måte som teknisk analyse er nyttig fordi jeg ikke har lang nok tidshorisont i mine investeringer til å kun swingtrade basert på fundamentale forhold. Men ingen tvinger deg til å bruke teknisk analyse, du kan bare ignorere det hvis du ikke får noe ut av det.

4 Likes

Hvor kan man diskutere hvorvidt teknisk analyse er verdiløst eller ikke, når man ikke får lov i tråden “Er teknisk analyse verdt noenting?” Finnes det en egen tråd der man kan snakke litt rundt dette temaet uten å bli sensurert?

Edit: Eventuelt en “Er teknisk analyse verdt noenting?”-tråden verdt noenting?"-tråd…

1 Like

Er en bug på forumet, alt som blir rapportert blir skjult.

Skulle vært løst. posten din blir synlig straks.

1 Like

Du diskuterer ikke hvorvidt det er verdt noe eller ikke. Du gjør narr av folk som handler etter TA :slight_smile:

Jasså? Du er sikker på at ingen bare tar det unødvendig personlig fordi man kritiserer metoden de sverger til? Noen føler nok at det er viktig å tie de som er uenige, og når det gjelder TA er det jo en fordel at flere tror på spådommene.

Altså, nå vet jeg ikke med deg, men jeg tjener penger på min strategi. Jeg har også en long posisjon siden 2017, som jeg har bygget videre på etter det.

Jeg tror ikke jeg går ut med noen av mine TA handler. Jeg poster et chart med et interessant setup. Enhver får tolke chartet slik han/hun vil, og gjøre seg opp en mening om risk/reward er god nok. Tror kanskje jeg har noen chart der jeg skriver at jeg har gått inn når jeg tenker meg om, men flesteparten er setups som kan feile eller som kan bli bra :slight_smile:

Jeg har postet mindre i funcom teknisk enn andre har, men jeg har truffet bra allikevel og har aldri ropt kjøp eller selg. Greit nok, i går skrev jeg i chatten at når det er volumspik i nærheten av toppen på en tradingrange så pleier den å falle til bunnen ganske raskt etterpå, men jeg sa aldri selg.

Derimot ser jeg flere i småprat-tråden og i fundamentale tråder som roper kjøp når kursen “føles” billig. Hva tenker du om det? Hvor mange ganger kan disse få lov til å bomme? De som roper kjøp i småprat og fundamentale tråder er jo også i henhold til din logikk interessert i en høyere kurs og bør vel også snakkes like mye ned om da?

6 Likes

Neste gang jeg ser volumspike i nærheten av toppen på en tradingrange, så skal jeg redusere litt av tradingpotten min, den der traff du veldig bra med.

Og bommer du? Javel, da indikerer det at den kanskje er klar til å bevege seg oppover og du er klar til å gå inn ved et nytt interessant punkt, evt være fornøyd med det antallet du har og bruke pengene på noe annet :icecream:

1 Like

Nei, den skjønner jeg. Det vil jo også være en fordel hvis man poster noen streker som peker bratt nedover samtidig som man sitter klar til å kjøpe, uten at man forteller om dette. Eller omvendt, for den saks skyld. En strek som peker rett opp mot 20, også kan man lempe ut i fred og ro idet kursen suser opp forbi 18 før den krakker ned igjen. Ingen poster streker for å være snill.

Ja, men dette diskuteres jo også fram og tilbake? For min egen del kjøper jeg når alle syter og klager og selger litt når samtlige er euforiske typ “sky’s the limit!!!” osv… Streker og skriking ignorerer jeg glatt.

Pågår denne diskusjonen fortsatt? Ser at neste generasjonens TA baissere har kommet til tekinvestor.

7 Likes

Bare for å ta et eksempel så postet jeg denne uten å si noe min posisjon, om jeg i det hele tatt hadde posisjon, eller om aksjen kom til å bli slik. Aksjen opp 25% siden da. Har fortsatt ikke sagt noe om jeg har posisjon eller ikke.

Joda, men det er vel ingen som blir hakket på fordi de roper kjøp? Det kan hende det kommer noen forsiktige kommentarer om at det kanskje kan være greit å vente. Men det du skriver her er på mange måter det teknisk analyse dreier seg om. Psykologi og sannsynlighet.
“Hva har skjedd med kursen de andre gangene folk har ropt hallelujah? Ja, stemmer, den har falt etterpå, derfor selger jeg her.”

Nja, vil vel heller kalle det forrige generasjon, med tanke på at jeg har vært med på forumet siden 2011 og det het FuncomInvestor. Mer du lurte på?

Flink er du.

1 Like

Jeg synes egentlig det er en god diskusjon. Det kommer frem noen gode argumenter i ny og ne.

Syns du? Jeg syns at dersom person x tjener penger på å bruke TA, så er det samme hva person y syns om det forutsatt ikke person y betaler persons x regninger.

All in all, man the fuck up å slutt å bry deg om hva andre syns.

2 Likes