Fond - Arctic Aurora LifeScience

Da vi er en god gjeng som har interesse for biotek sektoren tenkte jeg kunne ha en egen tråd for dette spesielle fondet.

2018 er av flere spådd til å bli preget av M&A når det gjelder biotek sektoren. For å øke min eksponering mot biotek uten å ta flere enkelt aksjer inn i min portefølje har jeg valgt å gå inn i dette fondet. Dette er ett fond som jeg har fulgt siden det ble lansert i 2016.

Legger ved noen linker som kan være av interesse for de som vurderer AALS. Gjør oppmerksom på at disse ikke er av nyere dato.

Forvaltningshuset som lever av å velge gode fond for sine kunder har fremdeles anbefaling på AALS. https://www.forvaltningshuset.no/2016/09/20/investeringskommentar-arctic-aurora-lifescience/

Presentasjon fra Mars 2017 er så absolutt verdt å få med seg, Arctic-Aurora-LifeScience-Mars-2017.pdf (3.3 MB)

AALS er tilgjengelig i følgende klasser: I tillegg til klasse I NOK, tilbyr fondet andeler i klasse A NOK, klasse A SEK, klasse A USD, klasse B NOK, klasse B SEK, klasse B USD, klasse C NOK, klasse H NOK, klasse H SEK, klasse H USD, klasse I SEK og klasse I USD,

3 Likes

Har denne og setter pris på om det kan følges her på forumet

Hvor lenge har de vært aktive? Får bare opp 1-års avkastning på Morningstar + lav rating…

Ikke lenge, siden mai 2016 eller noe

Ser gjerne her på HegnarTV intervju med Dr. Torbjørn Bjerke, Arctic Fund Management

http://www.hegnar.no/TV/video/a105d923-00080348-37a5ec87

1 Like

Dempet denne automatisk, i en rekke av nye tråder, var litt rask på labben der. Kan være spennende å følge denne! :slight_smile:

Kongetråd!

Hva betyr dette med klasser egentlig?

1 Like

tror det er slik at desto mer penger du kjøper for, jo lavere forvaltningsavgift.

JF. https://odinfond.no/prisliste/

Er på farten, men kan skrive en god del mer senere i dag/kveld.

Klasser har forskjellige egenskaper. H klassen har hedge mot feks valuta. For å få tilgang til denne klassen må du ofte gå inn med en større sum. Typisk 100 000, 500 000, 1 million osv.

Funfact; vist du at den er fondets forvalter Ulrika som i sin tid «berget» Algeta og hjalp til med å finansiere selskapet når de hadde problemer med å skaffe penger?

2 Likes

Hei
Noen som skjønner hvorfor H klassen lagger så mye ift I om dagen?