Hvordan henter (scraper) dere data om selskaper på Oslo Børs fra nettet?

Hei!

Intro
Jeg holder på å utvikle noe programvare for å håndtere og visualisere porteføljen min, men det har vært mye problemer på veien. Når det gjelder selskaper “over dammen” er dette mye lettere da det finnes mange gode API jeg kan bruke for å hente den informasjonen jeg trenger. For Oslo Børs derimot er dette verre. Jeg har vært i kontakt med både Nordnet (som jeg bruker) og Oslo Børs med forespørsel om API, men uten hell. Nordnet sier svenske kunder har tilgang til API, men det er ikke tilgjengelig for norske kunder atm. Oslo Børs har ikke eksternt API i det hele tatt…

Spørsmål
Til de av dere som driver med algoritme trading eller annen form for software - hvor / hvordan henter dere live og historisk data om selskaper på Oslo Børs? :slight_smile:

På forhånd tusen takk for svar og hjelp!!!

  • jtfidje
5 Likes

Netfonds er fint for forsinkede kurser, men live er verre! Oslo Børs skulle ha rundt 200 000 kr i året sist jeg spurte.

Du kan scrape forsinkede kurser fra mange børser via http://www.netfonds.no/quotes/kurs.php, velg CSV i nedtrekksmenyen “Layout” for å få en fin liste:
http://www.netfonds.no/quotes/kurs.php?exchange=OSE&sec_types=&sectors=&ticks=&table=tab&sort=alphabetic&tabell=Oppdater

3 Likes

Det du ihvertfall kan finne en del av i Norge er diverse flatfiler og regneark som kan hentes

http://www.netfonds.no/api.php

Netfonds API er et API for å hente ut kursdata og sende børsordre fra egenutviklede klienter. For å få tilgang til APIet må du være en registrert bruker og fylle ut API-avtalen som finnes under avtaler/fullmakter på kontoen din. API-tilgang koster ikke noe ekstra utover sanntidsabonnement med fulle dybder på børsene du vil hente kurser fra. Data som hentes ut fra APIet er i utgangspunktet kun ment for personlig bruk.

Se her ja. Veldig greit. Sendte dem en mail og spurte om det går å få tilgang på historisk data uten å måtte betale. Takk for tips!

2 Likes

Interessant tråd!
Har prøvd meg litt på skraping en gang på noe annnet…
Må lære mer.
Noen som har noen tips om Phyton for idioter, eller noe sånt?

1 Like

Takk for tips, baris!
Edit og jtfidje.:blush:
Har sett litt på you tube tidligere…
Bøker er et bra tips.

For Netfonds forsinkede kurser: https://github.com/ntftrader/ntfdl

Man kan laste ned historiske data fra netfonds ganske lett med python, og sikkert andre språk. Legger ved python scriptet jeg lagde en gang i tiden for dette som en txt fil.

Laster her først ned en komplett liste over selskapene for så å bruke denne til å laste ned alle de historiske filene. Den lager en folder som heter “_historical” hvis den ikke eksisterer og lagrer alle filene her. Trenger “Pandas” biblioteket for å kjøre scriptet.

historical.txt (1.1 KB)

3 Likes

Hei så bra! Utrolig mye bra Python tutorials på YouTube man kan se på. Hvis du liker bøker anbefaler jeg deg å bare kjøpe inn et par fra Amazon - gjør et søk på google etter gode, nye bøker :slight_smile: I tillegg er det veldig viktig å prøve å bruke Python så mye som mulig. Finn små problemer du kan løse, selv om det faktisk ender opp med å ta lengre tid med Python enn det ville gjort manuelt. For eksempel brukte jeg Python i år til å gå igjennom alle mine bompasseringer i forbindelse med jobb slik at jeg kunne føre riktig beløp inn i skattemeldingen. Gull for å lære seg mer :slight_smile:

2 Likes

Ønsker man tilgang til enda flere kurser så kan dette hentes via https://www.alphavantage.co/documentation/
Lurer du på ticket så kan du søke det opp på Yahoo Finance

1 Like

Nå som Nordnet har tatt over Netfonds er sidene til Netfonds tatt ned, og tilgangen på historiske OHLC kurser er borte der. Min erfaring er at kursene på Yahoo viser noe andre priser, muligens pga forskjeller mellom plattformene de henter kursdata fra, har ikke studert årsaken noe særlig.

Spørsmålet da er - hvor kan man hente de beste OHLS kursene for Oslo Børs i dag? Noen som har noen gode innspill?

Du kan få historiske kurser fra Oslo Børs sine nettsider.

Gå til selskapssiden,
https://www.oslobors.no/ob_eng/markedsaktivitet/#/details/AKER.OSE/overview,
velg tidsrom i grafen og trykk Download.
Der får du Close, Low og High. Vet ikke hvorfor de ikke har Open, men klarer du deg uten så er det greit og enkelt.

Åpnet i Excel:

Ut fra dette inlegget virker det som om Hegnar har tatt over vedlikeholdet for Netfonds gamle API. Om du har et program som scraper ser det ut til å holde å bytte domenet fra www.netfonds.no til quotes.hegnar.no, i alle fall gjorde det det for meg.

3 Likes

Bytt ut ‘http://www.netfonds.no’ med ‘http://quotes.hegnar.no

Takk for raske svar. Jeg trenger O også (open), slik at arcone’s link var mest nyttig. Er kjent med Oslo Børs sine sider, men de har ikke open data av en el annen merkelig grunn. Lurer dog litt på hvor lenge Hegnar vil ha disse dataene tilgjengelige da de bærer preg av å være en Netfonds løsning. Antagelig må Netfonds levere en periode fortsatt pga avtale inngått med dem, men så forsvinner de antagelig pga fusjonen.

Noen som har tips nå som både Netfonds og quotes.hegnar.no er fjernet? Virker ikke som at Nordnet har fått noen tilfredsstillende løsning på dette…

Nordnet sa at de skulle få Nordnet nExt API tilgjengelig for norske kunder ila. juni (som det ser ut til at de ikke har gjort…). Kan hende de jobber med å integrere deler av Netfonds’ API for å tilby en ny en?

3 Likes

Sist jeg skulle gjøre noe kjapt med Python så brukte jeg dette for å hente data fra Yahoo Finance. Fungerte veldig greit. https://github.com/ranaroussi/yfinance

2 Likes