Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Investors biotekindeks

Vi har en biotechtråd, men denne tråden skal være øremerket 5 biotechselskaper i Norge som er i klinisk fase, har ingen produkter i salg, og har market cap mellom 0,5 og 3 milliarder og en viss omsetning på børs. jeg har konstruert en indeks som tracker disse 5 selskapene. Vektingen er basert på market cap da jeg laget indeksen for ca en måned siden. Skal forsøke å oppdatere med jevne mellomrom og føye til noen kommentarer som sentiment for biotekaksjer og spesielle hendelser.

Selskapene (vekt i indeksen)

Bgbio (32%)
Nanov( 26,7%)
Ulti(23,5%)
PCIB (10,3%)
TRVX(7,3%)

Kommentar 5/5

Biotechindeksen falt idag med 1,2% som var klart svakere enn hovedindeksen som var opp nesten 0,5%. Alle selskapene i indeksen trakk nedover med unnttak av PCIB som var markert opp etter å ha meldt om avtale med et koreansk selskap og TRVX som steg svakt. Indeksen var kraftig ned også i går uten at jeg har klart å finne noen grunn til at vi virker å være inne i en svak periode for aksjene og dermed indeksen.

YTD er indeksen ned hele 3,8% , mens OSEBX er opp sterke 12%. Med unntak av Nano som har hatt et godt år har det vært et veldig svakt år for selskapene i indeksen.

Jeg er ikke så opptatt av teknisk analyse, men indeksen ser ut til å ha støtte et par prosentpoeng under der den ligger nå.

Sentimentet er ganske svakt om dagen, vi trenger en skikkelig nyhet som kan trigge en ny opptrend blant biotekaksjene våre.

47 Likes

Bra insj!

4 Likes

Siden siste oppdatering har indeksen fortsatt å falle, hhv 1,45% i går og 0,1% idag. Kan se ut som om indeksen tar imot på støtten foreløpig, la oss håpe det holder?

På den negative siden må det nevnes at hovedindeksen var opp hele 1,7% idag, så svakt av biotekindeksen å ikke slutte i pluss. Vi må si at vi fortsatt har et svakt bioteksentiment.

Både TRVX og PCIB har presentert Q1, uten at det ser ut til å ha gitt særlig dytt på kursen. Det positive idag var Nano som snudde trenden og steg første gang på 8 børsdager:

Neste uke ser vi fram til flere selskaper som legger fram Q1 og og kanskje får vi abstract titler til Lugano (Nano).

Forhåpentlig kan det bli en bedre biouke enn denne.

16 Likes

Denne må da se rimelig pen ut nå??

1 Like

Nja

Broket bilde. N og B sliter om dagen, mens U og P går så det griner. I sum er indeksen litt opp i det siste, men holder seg fortsatt innenfor tradingrange mellom 93000 og 103 000 poeng.

Kommer tilbake med en mer utførlig update i løpet av uka.

8 Likes

Denne burde vel som @Savepig skrev for 11 dager siden se enda bedre ut nå .

Hadde vært spennende med en oppdatering fra @Investor på denne bioindeksen :slight_smile:

1 Like

Beklager lite oppdatering på denne tråden i det siste, er busy tider.

Legger ut grafen her nå forsøker å supplere med kommentarer i helga, trender jo opp på kort sikt men stanger mot taket i langsiktig sidelengs trend?

5 Likes

Har du langtids også? :slight_smile:

Fascinerende at den trader så tight

1 Like

Konstant pengemengde i biotek kanskje? Du hadde vel en teori på det?

3 Likes

2 Likes

Jepp, absolutt. Nå ble det jo tilført mye friske midler med Vaccibody, men poenget mitt står seg

1 Like

Kan indeksen bryte opp denne gangen?

Kommer med litt mer kjøtt på beinet senere i kveld.

11 Likes

Står vi foran et nytt biotekrally?

Biotekindeksen har hatt 3 markerte rally de siste 2 år, markert med blå felter nederst

Interessant nok har rallyene vært ganske periodiske, et førjulsrally hvert år og et rally på forsommeren. På ukechartet over markerer spesielt de to første rallyene seg. Hhv 6 og 8 uker med grønne stolper er svært imponerende.

Vi har nå 2 uker and counting:

26-31/5: + 1,75%
3-7/6 : + 3,38%

Vi startet denne uken ned, men vi satser på det retter seg !

Det er en ganske spennnende aura rundt sektoren nå, dels drevet av svært sterke data som har blitt presentert (ULTI og TRVX) og dels forventninger til avtaler (særlig PCIB og TRVX). BGBIO kom med nylig fast track melding som løftet den, og NANO ser ut til å ha ristet av seg skuffelsen etter Q1.

Til sist en spalte som sikkert vil være gjenkjennelige for de mange som følger med på fotball. Formtabellen sier hvem som har funnet formen og hvem som sliter (Investors formtabell viser form siste 6 uker ink inneværende uke)

image

29 Likes

Tilbake på jorda i biotek etter noen lovende dager.
Vi fikk fall i indeksen hver dag i forrige uke.

Indeksen trader i nedre halvdel av den horisontale trendkanalen. Teknisk sett er det god støtte 3-4% lavere enn der indeksen trader akkurat nå. Teorien er som før - pengemengden er ganske konstant i biotek og det flyttes litt rundt mellom de ulike selskapene, noe som forklarer at de ulike selskapene ikke går i takt, men at indeksen ligger ganske flatt.

Når man dykker ned i detaljene ser man imiderltid store variasjoner mellom selskapene.
Noen nøkkeltall

Utvikling siste uke:

Biotekindeksen -3,96%
OSEBX -1.94%

Enkeltselskapene:

TRVX +1,85%
PCIB 0% (!)
NANO -1,43%
BGBIO -6,84%
ULTIMO -7,34%

Det var en meget svak uke på børsen, og som vi ser klart faktisk 3 av de 5 selskapene seg bedre enn hovedindeks. BGBIO og ULTIMO derimot var særdeles svake sist uke, uten at jeg klarer å peke på noen god forklaring. BGBIO fortsetter imidlertid en svak trend som har vart over tid. Den fikk et løft ifm fast track, men faller nå tilbake til nivåene fra før meldingen. For Ultimos del er det vel antakelig en kombinert effekt av salgstrykk over tid fra et par store aksjonærer - og at en viktig trigger er bak oss. Det er imiderltid overraskende at hele oppgangen og mer til ifm UV1-dataene er solgt ned. R/R messig framstår jo ULTIMO nå særdeles attraktiv.

Ny uke nye muligheter, hvem vet hvor denne haren hopper. Kommer tilbake med ny oppdatering forhåpentlig neste helg.

Edit- glemte formtabellen:

image

33 Likes

Hei!
Jeg forstår ingenting av de diagrammene. Det er rød og blått farge. Hva betyr rød og hva betyr blått.
På noen av analysene er det kolonner nederst på bilde. Der er det gull og grønn farge (hvis jeg husker riktig) og så noen blå linjer på tvers av kolonnene.
Lurer på om det er noen «nett» opplegg eller en bok som forklarer de forskjellige sorter for diagrammer som viser teknisk analyse?

1 Like

Det er nyttig om du kopierer inn bildet av det du ikke forstår, så kan @Investor forklare deg det

På tide med en oppdatering. Det er skikkelig motvind i norsk biotek om dagen. Eller skal vi kanskje si vindstille i form av null interesse, derav ingen vind i seilene? Uansett metafor, så brøt dessverre indeksen under den langsiktige støtten på drøyt 92 000 poeng i starten av juli. Og siden har den blitt der. Sommerstille på børsen kanskje men også mangel på kursdrivende nyheter. CEO-avgangen i Nano hjalp nok heller ikke selv om det har overreagert deluxe av markedet på den meldigen etter min mening.

Lavt volum på nedgangen siste uker er kanskje en trøst - flere av aksjene i indeksen handles på nær all-time low volume, som feks PCIB. Så flipside av dette er selv den minste nyhet vil drive aksjene skyhøyt ettersom det ikke bare er kjøperne som er på ferie. Det er selgerne også. Vi som sitter kan ikke annet å håpe på nyheter og en kraftig rebound kommende uker. Uansett er det vel neppe en strategi å selge seg ned når det er så sommerstille. Så det er buy+hold som gjelder etter min mening.

33 Likes

På tide med en oppdatering. Etter en meget tung juli måte fikk vi en helt grei rekyl i indeksen på nesten 10% fra 19/7 til 3/8. Indeksen var opp og snuste på tidligere motstandsnivå på 94 000 poeng. Gårsdagens melding fra Nano senket imidlertid indeksen ned mot tidligere bunnivåer. Ser likevel ut til å ikke falle ned dit og kanskje styrke seg igjen(?)

Bioteksentimentet er imidlertid fortsatt svakt, alle de 5 aksjene i indeksen er på noe av de lavere kursene som har vært YTD bortsett fra Ultimo som ligger omtrent på årssnittet sitt.

Nyvinning!

En bredere indeks som også omfatter flere selskaper enn kun de 5 klinisk fase selskapene.

Den nye indeksen består av følgende 10 selskaper med tilhørende vekter:

Biotekindeks Indeksvekt 1
PCIB 3,2 %
NANOV 6,5 %
BGBIO 7,3 %
Ulti 8,1 %
Targovax 2,2 %
PHO 12,1 %
AZT 17,0 %
SOFT 1,2 %
VACC 30,3 %
XBRANE 12,1 %

Vektene er basert på market cap, med unntak av Vaccibody som har fått halv vekt for å unngå at den dominerer for mye i indeksen.

Denne indeksen er vesentlig bedre lesning. Den falt også jevnt til midt i juli men har deretter hatt en flott rekyl. Verdt å merke seg at indeksen er dominert av det man i norsk sammenheng må kalle large cap biotechs (PHO, AZT, VACC og XBRANE). Disse er jo selskaper med gode finanser. Så risikoprofilen er en annen enn for de 5 klinsk fase biotechene som utgjør den første indeksen.

19 Likes

Noen Nordnet-tall på de fem selskapene:

5 Likes

Update på indekser?

1 Like