Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

PCI Biotech - Småprat 2 2020 (PCIB)

Jeg er inne med litt mer enn jeg egentlig føler meg komfortabel med, og det dreier seg først og fremst om usikkerhet når det gjelder makro. Etter å ha lest omtrent alt det er mulig å lese om PCIB her på forumet føler jeg meg relativt trygg på risk/reward i selve aksjen gitt et normalt marked, men har en liten frykt for at en større korreksjon i makro kan rive med seg PCIB.

1 Like

Det må i tilfelle være for å hente det beste vi har i VINkjelleren! :wink:

8 Likes

Makro spiller ingen rolle for oss OM vi får avtalen med AZ som vi drømmer om. Skulle det nesten utenkelige bli resultatet( ingen avtale) så blir det dobbel effekt av makro og skuffelse ( men skuffelsen bør være både begrenset og kortsiktig- dvs en enorm kjøpsmulighet for PBIB er MYE mer enn samarbeidet med AZ)
Tror ikke PCIB sine resultat og patenter er mindre verd i det frie marked enn det ev AZ er villig til å betale så egentlig kan vi bare senke skuldrene og vente på gullmelding om det er i fra AZ eller andre spiller vel ikke noen rolle for den kommer.

7 Likes

5 Likes

Solgte aksjer for å dekke inn forbrukslån og restskatt, all inn med alt jeg har råd til å tape… har troen men ikke verdt å risikere privatøkonomien. Blir for dumt å enten bli fattig eller rik. Økonomisk trøbbel gir nok mer hodebry enn gleden eventuelt rikdom vil gi.

Første bud er jo strengt tatt å ikke spille på børs med penger man ikke klarer seg uten.

Snart kun 11 børsdager igjen!

14 Likes

Blant oss som har sterk tro på at det kommer til en avtale mellom AstraZeneca og PCIB, ser jeg svært sprikende forventninger både til avtaleomfang (antall produktkandidater / indikasjoner) og ikke minst til hvilke økonomiske størrelser avtalen vil inneholde.

Flere her på forumet har gitt interessante bidrag til denne diskusjonen, bl.a. @laplagam og @Snoeffelen. Førstnevnte viste i et innlegg 1. april i år til en artikkel publisert på Aktiespararna.se hvor avtaleverdien for fire lisensavtaler ble oppgitt – NB! Alle på preklinisk nivå og innenfor genterapi, altså store molekyler (nukleinsyrer).

Avtalene framkommer i denne tabellen:

bilde

I tabellen er ikke upfront spesifisert, men medianverdien (“medianvärde per program”) for de tre avtalene jeg har sett nærmere på, ligger på om lag 1 450 MUSD (tilsv. vel 14 mrd. NOK). Det er oppsiktsvekkende høyt - ikke minst fordi det er tale om lisensavtaler på preklinisk nivå. Trolig sier tallene mest om at vi her har med genterapi (makromolekyler / nukleinsyrer) å gjøre.

Så kan man innvende at ingen av avtalene gjelder leveringsteknologi, men indikasjoner innenfor sentralnervesystemet, øyesykdommer, skjelett og Alzheimer. Disse tre avtalene har også svært ulik avtalestruktur – og flere ser ut til å omfatte betydelig gjenstående preklinisk arbeid.

Like fullt; all den tid det er tale om makromolekyler, står alle disse 14 produktkandidatene i utgangspunktet overfor det gjennomgående problemet: Trygg og effektiv levering til cellene. Så hvorfor skulle en slik leveringsløsning være mindre verdt enn makromolekylet?

Nå har jeg altså sett litt nærmere på tre av disse lisensavtalene; dvs. de som gjelder Pfizer (4 indikasjoner), Biogen (7 indikasjoner) og AbbVie (3 indikasjoner). Avtalene omfatter ulike antall “programs” som i denne sammenheng må forstås som indikasjoner / produktkandidater.

  1. Om vi ser på avtalen mellomm Pfizer og Bamboo (som etter hvert ser ut til å ha endt opp i oppkjøp - (som i tilfellet Algeta): kan vi lese følgende:

"Pfizer ($PFE) aims to become a major gene therapy player with its latest acquisition of Bamboo Therapeutics. It first entered the field via a 2014 deal with Spark Therapeutics in hemophilia; at that time, the pharma also established a dedicated gene therapy research center in London known as the Genetic Medicines Institute that’s part of its Rare Disease Research Unit.

In the Bamboo buy, Pfizer had already purchased about 22% of the company during the first quarter for about $43 million. It has now purchased the remaining company for an upfront of $150 million. Bamboo investors stand to receive up to an additional $495 million in development, regulatory and commercial milestones."

Kilde: https://www.fiercebiotech.com/biotech/pfizer-doubles-down-gene-therapy-pays-up-to-almost-700m-for-bamboo

  1. Avtalen mellom Biogen og RegenxBio:

“Under the terms of the transaction the University may receive as much as $2 billion in research funding, options and milestone payments, in addition to an initial upfront payment of $20 million with a further $62.5 million in R&D funding over a 3 to 5 year period. The deals reflect an increasing interest in and appetite for the commercialisation of gene therapy products over the past 24 months.

Kilde: http://brief.euretina.org/marketnovel-tech/948 1

  1. Når det så gjelder lisensavtalen mellom AbbVie og Voyager, finner vi:

“Voyager will receive an upfront cash payment of $69 million as well as up to $155 million in potential preclinical and Phase 1 option payments. In addition, Voyager is eligible to receive up to $895 million in development and regulatory milestones for each vectorized tau antibody compound and is eligible to receive tiered royalties on the global commercial net sales of the vectorized antibodies for tauopathies, including Alzheimer’s disease and other neurodegenerative diseases”

Kilde: . https://news.abbvie.com/news/abbvie-and-voyager-therapeutics-announce-global-strategic-collaboration-to-develop-potential-new-treatments-for-alzheimers-disease-and-other-tau-related-neurodegenerative-diseases.htm

Lagt til:
@Snoeffelen skrev allerede for et halvt år siden:

“Benchmarking mot mRNA-avtaler siste årene viser at grovt sett er up front på 1-2 mrdNOK, avtaleverdi er på 10-20 mrdNOK og avtalene skrives i preklinisk, når neste naturlige steg er klinisk.
Sjekker vi mot Algeta-oppkjøpet så kjøpte Bayer Algeta for 3,5 ganger avtaleverdi.
Så et bear case på 20 mrd, base case på 50 mrd og bull case på 100 mrd virker derfor fornuftig og ikke noe lek med tall.”

73 Likes

Vet jeg har spurt om dette noen ganger før, men har vært en ganske påfallende trend siste 6 dager med tanke på kursen til PCI. Går opp frem til ca kl 12, da så faller den tilbake ganske kraftig og raskt etter dette, som oftest under start kurs for dagen. Er det noen som spekulerer i at melding kommer ca kl 12 og når den ikke gjør det så tolker de det som at meldinge ikke kommer denne dagen, eller er dette tilfeldig? Dette har skjedd selv om børsen har gått opp eller ned disse dagene!

1 Like

Min tanke er at noen forholder seg til åpning i USA og kjøper og selger deretter.

1 Like

Er det en ting jeg er lei av å vente på så er det vacc. Det blir liksom ingenting ut av det selv om man har fantastiske resultat å vise til.

Er det absolutt ingen som ønsker å bruke vacc og vil vi nok en gang med publisering innen 12 børsdager bare eventuelt se en liten minirakett opp for deretter en fallende kurs til 72’ish igjen?

Kursutvikling uten åpenbar årsak i norsk biotek forklares gjerne slik:

  • Nedgang = noen store som rister i treet.
  • Stillstand = noen holder kursen nede
  • Oppgang = FOMO.

Jada, det er ment som en spøk, men er ganske nærme de vanligste forklaringene på småpraten. Edit: Fomo før lunsj skyldes nok alle som har ligget våken natten før og tenkt på PW og hva som vil skje most soon.

2 Likes

Abacus, takker for ett fint innlegg, og naar jeg leser hva du skriver under den innkopierte inneldningen i ditt innlegg, kan jeg ikke kvie meg for og tenke at det maa da loenne seg for AZ og kjoepe hele fimaNac, eller hele PCIB. I hvertfall hvis de oensker seg, eller planlegger og naa suksess med flere enn tre indikasjoner? Ja kanskje til og med fler enn to. For la oss si 5 indikasjoner, vil paa sikt bli veldig kostbart hvis de lykkes med prisene du og Snoeffelen viser til.?

4 Likes

Sa ikke PW ved sist podcast at de hadde satt opp møter ifm fimavacc, men at dette var forsinket fordi det var meget viktig med direkte møter siden det var svært kompliserte diskusjoner? Så virker som det var noe framgang tidligere i år, men dessverre forsinket inntil videre

3 Likes

Vi faar haape det ikke omfatter AZ. Men kanskje det er like bra mot andre interessenter;-)), siden etter 1. juli kan PCIB presentere fimaNac resultatene for andre BP selskaper om de maatte oenske/trenge dette.

1 Like

Vil det si at det blir enklere å presentere/selge produktet fom 1. juli? Er det da vi får budkrigen? :smiley:

Håper nesten litt på at det ikke blir noe avtale nå, så kan dørene åpnes for flere BP`er…

1 Like

Det er nok ikke slik at PW må kjøpe kølappmaskin hvis AZ skulle finne på å backe ut. Det kan nok være at et annet BP kan fatte interesse men det vil ta tid. Da vil man måtte starte med nye måneder med testing før en eventuell avtale.

Jeg er av dem som tror vi får en god avtale med AZ, å håpe på noe annet vil være dumt.

16 Likes

Vi kan jo snu på det og tenke oss at PCIB utviklet ett makromolekyl for en spesifikk indikasjon, f.eks gallegangskreft. I tillegg kan vi tenke oss at molekylet hadde mulighet til å brukes i ytterligere 4 indikasjoner. I dette scenarioet ville vi fint kunne sammenligne verdier med tabellen over.

“Problemet” er at PCIB ikke har et eget makromolekyl men en effektiv leveringsteknologi. Den kan i teorien benyttes på “alle” indikasjoner hvor nukleinsyrer benyttes OG hvor man kommer til med lys (pt). Hvordan skal man da verdsette teknologien?

I tillegg har man oppside i form av mulig bruk av ultralyd i stedet for lys.
Det betyr i klartekst at teknologien kan benyttes på ytterligere indikasjoner.

Dersom det blir AZ-avtale tror jeg både vi, Pål Falck, Einarsson, HPB, PW, RS alle blir blåst av banen.

Men ikke @solo

32 Likes

Litt som Microsoft og IBM.

6 Likes

Traderne kjøper seg vel inn igjen nå på slutten i frykt for å gå glipp av AZ meldingen.
15 dager igjen av juni. Meldingen kan komme når som helst. Skjønner ikke at noen våger å trade/være ute av aksjen i disse dager.

4 Likes

flott innlegg :hugs: og passer jo fint med oppsettet jeg snekkra sammen, @abacus

Jaxi`s Astrazeneca Exclusive fimaNAc deal with PCIB :sweat_smile: :sunny:

170mill$ upfront + 1,7B$ milestones + Royalties 7-13%
Astrazeneca to invest in PCIB by buying 10% in a corporate placement

Deal details:
4 Exclusive oncology indications
Upfront: 25mill$ pr. Exclusive oncology indication x 4 = 100mill$
Milestones: 250mill$ pr. Exclusive oncology indication x 4 = 1B$
Royalties: 7-13%

2 Exclusive other disease indications
Upfront: 35mill$ pr. Exclusive other disease indication x 2 = 70mill$
Milestones: 350mill$ pr. Exclusive other disease indication x 2 = 700mill$
Royalties: 7-13%

Astrazeneca to invest in PCIB by buying 10% in a corporate placement,
Premium stock price 100 NOK

37.265.890 x 0,1 = 3.726.589 stocks
3.726.589 x 100 NOK = 372.658.900 NOK

Upfront payment + investment:
170mill$ = 1,7milliarder NOK + 372mill.NOK = 2 Milliarder NOK

Hva anslår du/dere som trolig Mcap ved en tilnærmet lik avtale som denne!?

10 Likes