Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Pure Gold Mining (TSX-V: PGM) 🥇

Da dette selskapet fikk litt oppmerksomhet på “Gull som investering” fattet jeg litt interesse. Har nå begynt å undersøke litt, og tenkte at siden både @Mr.Oncoinvest og @lafajet virker over gjennomsnittet interesserte kunne vi åpne en egen tråd for dette selskapet.

Litt om selskapet:

  • Construction decision August 2019
  • Dette på bakgrunn av en feasibility studie fra februar 2019 som skisserte en 12 års, high grade underjordisk gruve med en produksjonsrate på 800 tonn per dag/tpd.
  • Hovedeiere: AngloGold Ashanti LTD, Eric Sprott, Rob McEwen, Newmont Goldcorp.
  • Probable mineral reserves of: 3.5 Mt at 9.0 g/t containing 1.0 million ounces of gold included in a Mineral Resource of 7,196,000 Indicated tonnes grading 8.9 g/t gold for 2,063,000 ounces of gold and 1,880,000 Inferred tonnes grading 7.7 g/t gold for 467,000 ounces of gold.
  • Target på first gold produced før nyttår.

tar meg også friheten til å sitere @lafajet fra hovedtråden om gull.

Legger ved noen relativt ferske Youtube videoer med intervjuer av Darin Labrenz, CEO:

https://puregoldmining.ca/

2 Likes

Ser at earnings er om to dager, har ikke kjøpt noe her enda, avventer litt så jeg både får gjort mer due diligence og får sett hvordan Q rapporten ser ut.

2 Likes

Er inne med en post :+1:

Er også «top pick» her

2 Likes

Når man gjør seg opp en mening om PGM, er det verd å ta med seg hvilken rolle Oxygen Capital Corp har i dette selskapet som stor -eier. De eier andre gruveselskaper også, og har tradisjon for å bringe fram selskaper de har tro på, og så langt må man vel kunne si at de har gjort en god jobb.
Det spekuleres at de kan komme til å selge selskapet, (som de tidligere har gjort) når tiden er inne og prisen riktig. Vi får se, iallefall et scenario verd å merke seg.

1 Like

Prøvde å finne ut hvor mange % Oxygen Capital Corp eier men det var ikke lett. De har i hvertfall ikke mer enn 14%. Så det er ikke et eventuelt bud på selve selskapet du snakker om her antar jeg, men at en av stor-eierne kan finne på å selge seg ut. Det kan være et fint kjøpstidspunkt i så fall, men det gjør meg litt ekstra varsom med å gå inn.

Edit: fant denne med top 10 aksjonærer, vet ikke hvor oppdatert den er: https://www.marketscreener.com/PURE-GOLD-MINING-INC-3033286/company/
Her ligger O’dea på fjerde plass med 5,37 millioner aksjer og 1.4%.

@Mr.Oncoinvest skulle ønske jeg så den videoen for akkurat ett år og tre dager siden!! :sweat_smile:

1 Like

Oxygen Capital som er et “talent speider” selskap, spesialiserte seg på exploration selskaper som hadde potensiale til å kunne gå hele veien til en fullverdig produsent . De tok da det som i dag er PGM inn i varmen og finansierte dette fram til fremtidig gruve som vi ser det i dag.
Det som har gått meg hus forbi, er at Oxygen Capital ikke er blant de store lengre, men ser de fortsatt sitter med Mark O Dea i styret.
Sittet for lenge med denne jeg, lagt den vekk i skuffen, skulle ikke røres før lenge…
Bra dere følger med, jeg er utdatert.
Uansett, med E.Sprott, Anglo Gold, Van Eck som fortsatt store eiere, tror jeg fortsatt vi holder stø kurs.

1 Like

Ja, enig i at top 4 ser bra ut! Mark O’Dea er nok en god ressurs sammen med Sprott.
Van Eck Associates Corporation står oppført som eier, antar at dette ikke er en del av ETF beholdningen deres men et kjøp gjort av selve selskapet?

1 Like

Enig, godt eierskap i disse. Mark O Dea tror jeg er en dyktig strateg å ha med seg, track recorden hans sier også mye.
Jeg har iallefall til nå trodd at Van Eck kjøpte direkte fra selskapet, men kan ta feil her også…

1 Like

Da er vi av samme oppfatning! :smile:

1 Like

Blir spennende utover. Om jeg ikke husker feil dreier det pågående drill programmet deres seg om 50.000 meter, som er omfattende, og med tanke på at vi nesten såvidt er i gang, kan mye skje. Resultatene av disse vil komme fortløpende utover, og vi begynner å se hvor dette kan bære.

1 Like

Ja, og slik jeg forstod det så skal dette boreprogrammet kjøres parallelt med byggingen og driften av gruva, noe som visstnok var uvanlig ifht. finansiering.

Er helt grønn på gruveselskaper så skal sette meg litt inn i boreprogrammet deres når jeg får tid.

1 Like

Ja, de driller parallelt med utbyggingen, programmet skal være fullfinansiert allerede som jeg har klart å finne ut og pågår som planlagt.
Selv de om første resultatene fikk gode skussmål, er det fortsatt tidlig i prosessen, men skulle dette fortsette kan det se trivelig ut, og starten er ofte en god indikator.

1 Like

Kan nevne hvorfor drill programmet ses på som viktig for selskaper i denne fasen, igjen min spekulative teori.

Ser man på prisen man betaler i dag ( 2cad $ +/-) og følger den tidligere guidingen som ble gitt, er prisen omtrent der den skal ligge i dag med en ferdig fremtidig gruve. Grunnlaget for denne beregningen, da man ikke har nok data å bruke på et selskap i denne fasen, er å sammenligninge med tilsvarende selskaper i samme fase, noe som ofte blir gjort.
Uansett, Mao, både begrenset oppside/ nedside.

Men,
All oppgradering av ressurs-estimatene vil øke verdien herfra, og følgelig kursen. Man kan derfor si at man går inn i et “exploration selskap med begrenset risko”, og vedder da på at de finner mer som gir denne reprisingen.
Fordelen dette selskapet har nå er at de allerede har funnet nok til oppstart av gruven, og de kan da konsentrere drill programmet til dette område (Man starter ikke med blanke ark i "villrede), og sjansen for utvidelse er relativt stor etter min mening.

1 Like

Ja, og akkurat dette med utvidelse mener jeg Darin Labrenz har vært inne på flere ganger, jeg tror i samtlige videoer jeg har sett fra han. Slik jeg tolker det er han så sikker på at det ligger mer verdier i bakken enn det de har funnet så langt, og han prater derfor ofte ikke bare om reserves men også utvidelse av produksjonen. Med andre ord han tenker allerede på neste steget i gruva. Nå er det jo slik at mange, ikke bare direktører, men mennesker har lett for å miste bakkekontakt, og i dette tilfellet har jeg som menig mann ikke så mye å bedømme dette ut i fra. Som sagt er jeg rimelig grønn på gruveselskaper og geologi kunnskapene er makabre.

Tenker i utgangspunktet fra det jeg har lest av resultater fra drilling og feasibility studiet at det ser lovende ut. Har du noen lignende selskaper, med tanke på hvilken fase de er i, som jeg kan sammenligne med Lafajet?

1 Like

Ser forsåvidt at kursen får kjørt seg så langt i dag, og tenker at det kanskje ikke var så dumt å avvente litt :sweat_smile:

1 Like

Ja, ledelsen er veldig opptimistiske, og det skal man alltid se litt realistisk på. Jeg tenker slik at man har kansje lite å tape på å prøve, så velger å sitte utover , så får vi se.
Ja, kursfall i dag, generell korrigering over hele spekteret i dag, svinger godt som det ofte bruker i sektoren, dessuten har de en skogbrann gående i Red lake som jeg trodde vi skulle falle mer på, men ser ut til at dette går bra.
PGM er den eneste jeg har for tiden i denne kategorien, og jeg skal være forsiktig med å anbefale mine aksjer, da mange av disse er svært spekulative og risikable.
Men det er likevel vanskelig å komme rundt spesiellt en’ som jeg tror mange kan ha glede av, en langligger for et større perspektiv som man egentlig bare kan følge med på.
Dette er FSX (fosterville south) og er vel den største favoritten jeg har og hatt. Den faller inn i Exploration, men er et veldig spesielt og unikt tilfelle etter min mening. For oss frelste innen sektoren er det ikke mye som slår delstaten Victoria i Australia med 6 områder ( ble 7 forrige uke) er dette den hellige gral for oss. Store ord, men står for det.
De opprettet selskapet i April i år, og vi galningene kastet oss på.
År- lange forberedelser, legendarisk team med områder som tilsammen utgjør nå 3700 km2 av største kvalitet. Kan skrive mye, men ta gjerne en titt på nettsiden deres.
Også verd å få med seg når man titter innom; 2 av områdene skilles ut i et spinnout selskap om ikke alt for lenge, og eiere av FSX når deadline faller, får tilsvarende med aksjer i det nye gratis, men da med binding på disse i 4-8-12-16 mnd. ( 25% - 50% - 75%- 100% kan da selges i hvert intervall). Uansett gjør opp deres mening og se om dette kunne passe.

1 Like

… ble litt avsporing dette, men håper det var ok🙂.

Med PGM og rett pris i dag, blir det antagelser, men jeg brukte et selskap GUY (guyana goldfields) som ble kjøpt opp av et kinesisk selskap i våres, som guide. De var ikke ulikt på den tiden, men på ingen måte fasit, men det beste jeg kom opp med. De drev underjordisk, lavere resurs beholdning, litt dyrere AIC (all in cost) dårligere lokasjon, men med omtrent samme produksjonskapasitet, hvor de høye herrer ( mr pangborne, en veldreven ceo i selskapet)mente at verdien nøkternt burde ligge mellom 500- 700M$ mcap. ( lå da på skrantne 100M$ som også ble til en sitting duck med påfølgende oppkjøp). Mao, PGM med sine 720 ± virker i dag som en riktig pris pr nå. Hverken dyr eller billig.

1 Like

Tusen tusen takk for utfyllende informasjon, tipper det er flere enn meg som syns både avsporingen og siste innlegg er meget interessant! :smile:

1 Like

Supert🙂
Verd å lese om FSX, mye info ute.
Dette er for den langsiktige, en spesiell reise, og etter min mening også en lav risiko aksje på dette nivået vi ser i dag, Med et potensiale jeg ikke har sett siden Kirkland lake ( Som forøvrig er naboen til FSX i ett av områdene , Lauriston, i det samme Geologiske systemet)
For min del ville en slik sjanse uten å blitt med, endt med evig anger, uansett utfall.

1 Like

Interessant å høre om sektoren generelt og få litt mer innsikt i ting. For min del er nok gruveaksjer en mer hedge mot makro, inflasjon og pandemi, rett og slett den giftige cocktailen vi står i for tiden. Dermed tenker jeg at PGM og den tidshorisonten som er aktuelt i akkurat dette selskapet passer ganske bra. Vi får se hva som skjer i morgen, men kursslakten i dag kan kanskje være nok til at jeg tar en post her.

1 Like