Rettede emisjoner - uten fokus på spesifikke aksjer

Inspirert av en annen tråd, tenkte jeg kanskje at det kunne vært lurt å ha en tråd om dette emnet som er litt kontroversielt på Oslo Børs, for at ikke innlegget til Cirmes som sikkert var klargjørende for mange forsvinner i mengden.

https://www.wiersholm.no/current/Nyheter/Nyhetsbrev--Likebehandling

5 Likes

Høres jo helt villt ut, er dette virkelig en strategi? Hva må til for at den skal være lønnsom?

I det store og hele så handler det jo om volum. La oss si at du tegner aksjer for 20 million kr på torsdagen. Fredag morgen får du aksjene dine levert. VWAP på fredag var 46,2466, altså 2,77% over emisjons kurs. Bare her har man tjent 554 000,-. Siden du ikke er den eneste som gjør dette så er sannsynligheten stor for at det kommer en flom med aksjer i markedet stor. Med andre ord så vet du at kursen mest sannsynlig skal videre nedover. Da er det mulig til å innhente ytterligere gevinst på å gå short.

Sett tilbake i tid så er det jo ikke utenkelig at mange mindre investorer kastet seg på bølgen før ASH. Disse sitter allerede med tynnslitte nerver og en sterkt nedadgående kurs. For ikke å snakke om de som sitter med belånt portefølje. Flere av disse begynner nok å få meldinger om å dekke inn marginer. Altså selge unna enda flere aksjer. Kombinerer du dette med de som rett og slett gir opp, samt alle tradere som ligger inne med stop loss så snakker vi om perfekte forhold for å gå short. Å alle vet jo hvor stopp lossene ligger. Vertfall innenfor en range på +/- 5%.

Dette fungerer på mindre selskaper og vil neppe hatt samme virkning på ett stort selskap som for eksempel NAS. Etter deres siste emi så gikk vel kursen som en rakett? Typiske folke aksjer er nok ekstra utsatt for dette fenomenet. Med en såpass stor aksjonærbase som NANO så kan vi vel kalle det en folkeaksje.

Regner med at folk etter hvert skjønner hvorfor de fleste emisjoner blir kraftig overtegnet.

Sjekke denne korte listen over gode signaler å se etter om man ønsker å gå short. Hvor mange klare du å huke av når det gjelder NANO? https://www.investopedia.com/articles/stocks/07/short_stocks.asp

1 Like