Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Robot Aviation

Oppretter en ny diskusjon for de som finner droneindustrien interessant og ønsker å følge en ledende utvikler av intelligente droner for det sivile og militære markedet. Det er planlagt en større emisjon innen utgangen 2021, og en børsnotering er ikke utelukket.

Selskapet har de siste årene hatt støtte av store investorer og har brukt mye ressurser på å utvikle sine unike dronesystemer. Ledelsen har kommunisert at de skal begynne å tjene penger fra og med 2021. Dette virker svært positivt med tanke på at de nylig har inngått en avtale med Boeing om å utvikle droner til bruk i Arktis (Insitu, Two Norwegian Companies Join Forces to Advance the Unmanned Aviation Ecosystem in the Arctic and High North - Robot Aviation).

Selskapet har et svært tett samarbeid med Hæren og Forsvarets forskningsinstitutt (FFI). De var nylig i Bardufoss og demonsterte dronene deres. Det er forventet et anbud i nær fremtid, og en kontrakt med Forsvaret kan gi 50 nye arbeidsplasser.
Her er lenke til nyhetsartikkelen som kom sist uke. Dessverre er den bak betalingsmur:

En annen artikkel fra Finansavisen tidligere i år:

Robot Aviation og Radionor samarbeider med FFI og Etterretningsbataljonen med mål om å gi Forsvaret tilgang til droner som kan manøvrere uten GPS.

Blir veldig spennende å følge dette videre.