Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Ultimovacs (ULTI) Fundamentale forhold

Uansett hvor mye enn diskuterer så er biotech ipo ren casino. Bergenbio ser jeg på som et kvalitetsselskap. Der gikk de som deltok i minus i flere måneder etter at de deltok. Men ser man til Sverige på Idogen og Gabather som kom på børs for mange år siden og er enda ikke i fase 1 nå. Så ble kursene pumpet opp i skyene. Nå er de vel fornøyd med hver dag de klarer å overleve tenker jeg.

1 Like

Jeg har ikke fått lest prospektet til Ultimovacs enda, så jeg vil ikke uttale meg for mye på det. Jeg vet selskapet utvikler en vaksinene mot hTERT (humant telomerase revers transkiptase), som er et protein som i sin normale rolle skal bidra til genomisk stabilitet ved gjentakende celledeling. Dette er et protein som uttrykkes i veldig liten til ingen grad i normale celler. Kreftceller bruker denne mekanismen slik at de kan fortsette å dele seg.

Når det kommer til Ultimovacs sin teknologi versus BGBIO, TRVX, men også PCIB og NANO for den saks skyld, så ser jeg ikke på dem som konkurrenter, bedre eller dårlige enn noen av dem nevnte. Grunnen til det er at jeg ikke kjenner selskapet, resultatene og teknologien godt nok. Det kan hende jeg skriver litt mer hvis jeg setter meg inn i selskapet i fremtiden :slight_smile:

5 Likes

Lett å se at Buffet prøver å snakke ned Ultimovacs og deres IPO, mens han snakker opp Vaccibody og BGBio som trolig er der han er investert.

Personlig er jeg investert i Vaccibody og BGBio fra før og deltar nå i Ultimovacs sin IPO. Med alle forbehold om fremtiden så tror jeg ut fra det vi ser pr. idag at Ultimovacs har det største fremtidig potensialet av samtlige biotek -selskaper på OB, da kanskje med et unntak dersom PCIB lykkes fullt ut.

BGbio er uten tvil et kvalitetsselskap og med en meget interessant pipeline, men her satses det bredt og noe uoversiktelig, samt med en teknologi som er litt verre å forstå for “mannen i gata”.

Vaccibody kan også bli bra men det kan virke som at deres “skreddersydde” behandling kan bli svært kostbar og vil bli tilgjengelig bare for en mindre gruppe mennesker i fremtiden.

1 Like

Haha, derfor du mener at kursen hadde gått fra 44 kroner og ned til 5 dersom de hadde vært børsnotert? Du har jo ikke gjort annet enn å snakke drit om Vaccibody og nå er du plutselig aksjonær, sa da har du kjøpt nå på topp altså. Jeg prøver ikke å snakke ned Ultimovacs, ønsker bare at noen skal klare å overbevise meg at dette er bra. Er jo kun Haussing på Gjelsten og Hagen til nå. Samme sa jeg om Bergenbio før den IPO`n. Sa til folk på HO at det pleier ikke å lønne seg, men folk deltok på 25 kroner, mens jeg kunne få aksjer på 18 kroner ved å vente noen måneder. Men vær sin smak. Er jo bare å delta. Går det ti helvete så har man i hvert fall støttet en god sak!

Ja ikke vanskelig å se ut fra dine skriverier at du har en fortid fra HO!

Erna

1

23 mars

“Har personligh liten tro på Vaccibody da det blir for et for smalt markedet. Tør ikke tenke på kursen om de hadde vært på børs. Kanskje kr 5 pr. aksje! Jeg har langt mer tro på Ultimovaks som kan komme til å revolusjonere det brede kreftvaksinemarkedet. Dessuten er det trolig art de vil kjøre all utvikling i USA og etterhvert bli notert på Wall Street.” Det virker mer som du har godt læretiden din på HO spør du meg… Men nå er du plutselig aksjonær altså?

Har etter den tid lest meg opp på Vaccibody, og som jeg skriver så mener jeg Vaccibody kan bli en bra investering. Jeg søker i utgangspunktet en så bred eksponering som mulig av selskaper innen kreftsektoren.

Men slik som tilstandene nå er for de norske biotek-selskapene på OB. , mener jeg vi alle bør være fornøyde med at Vaccibody ikke befinner seg på børs.

Denne tråden omhandler Ultimovacs, så beklager avsporingen!

Tror ikke akkurat Ultimovacs frister særlig mange når man ser behandlingen Targovax får i dag…

Nei Ultimovacs har vel enda større team og organisasjon enn Targovax med sugerør ned i kassa. Så og si ingen biotek-selskap i hele verden klarer å spå når de selv trenger penger. Blir som regel 4-5 ganger så mange emisjoner som selskapene selv spår…

Ref. prisingen i emisjonen. Man må to emisjoner tilbake for å få en lavere verdsetting. Høsten 2016 hentet de 75 mill. med en verdsetting til 475 mill før, og dermed 550 mill etter. Siste emisjon høsten 2017 verdsatte selskapet til 675 mill før de hentet 125 mill. Prisingen nå innebærer altså utvanning av eksisterende aksjonærer til lavere kurs enn begge disse siste emisjonene, og det er sjelden kost i IPOer. Og dette er altså etter ytterligere lovende resultater fra de tre fase 1 studiene.

Her er prisen satt så til de grader ned som følge av stemningen i markedet (som er godt reflektert her inne :wink:)

1 Like

Men tilretteleggerne ser heller ikke for seg at denne skal selges primært til småsparere:

“It has been provisionally assumed that approximately 85%-95% of the Offering will be allocated in the Institutional Offering and approximately 5%-15% of the Offering will be allocated in the Retail Offering.” s. 100

Institusjonelle er altså de som vil kjøpe for 1 mill. +

1 Like

hvilken verdsettelse får ultimovacs etter emisjonen som pågår nå?

500 mill pluss det de henter inn, som er 370 mill.

Og satt på spissen betyr det at du får kjøpt én krone av Rimihagen for 63 øre :joy: (om man bare tenker på det siste han spyttet inn i selskapet da)

Bare så det ikke blir noen misforståelser: dette er altså verdiene i emisjonen. Siden jeg skal delta, så har jeg jo troen på at verdien etter blir høyere. Men det er vi altså i følge pollen over her bare 7 av 134 som tror på…

1 Like

Slik er biotek. Det er vel spyttet inn milliard beløp i Targovax. Ikke mange ørene man betaler per krone som er spyttet inn der. Av og til så virker det som om biotek selskaper bare blir billigere desto lengre de har kommet.

Slik har det vært i biotek det siste året ja. Men var det slik i hele 2018, 2017 og 2016? Og kommer det til å være sånn i resten av 2019, 2020 og 2021?

Vanskelig å si. Burde snu snart ja…

Og du med det nicket burde jo vurdere tingene ut i fra det fundamentale og ikke trender :blush:

Frister ikke veldig å sette penger her når man ser hvordan Nano og Targo blir herjet med. Tipper at kursen kommer til å ligge under launch kurs iløpet av året…frister veldig lite uansett med mer Biotek…

1 Like

The trend is your friend. Har tjent bra på trvx, nano, bgbio og en del oljeservice. Men det er ikke fordi jeg kun har sett på det fundamentale. Det er mest TA. Hadde jeg fulgt buffets prinsipper med å ikke selge innen oljeservice og biotech så hadde jeg vært i tap nå istenden for noen hundre prosent i gevinst.

Nei, men fra spøk til alvor så ønsker jeg Ultimovacs og aksjonærene alt godt. Så for vi håpe at det sure biotek-børsklimaet snur snart. Folk blir vel etterhvert lei av å delta i emisjoner og ser at pengene bare forsvinner.