Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Funcom småprat 2018

Blir å jobbe opp kurs, få shorterne til å dekke inn og selge på news etter kursen står i 24 kroner :wink:

Ikke lag drama av noe som skjedde i mange aksjer.
FUN får en endring i vekting fra mandag i noen indekser da måtte indeksgutta justere det i løpet av dagen og så tok de det de måtte ha for å fylle opp kvoten i auksjonen.
Når det er så få selgere i FUN som det er på dagens nivåer så ser det rart ut når aksjen legger på seg 40 øre i auksjonen men det hadde sin naturlige forklaring.

god helg

10 Likes

Hvor kan man lese om vektinger i ulike indexer? eller er det bare sånn du vet?

2 Likes

Likevel litt artig at du følte deg truffet. :wink:

Hvordan vet du dette?

Enkelt forklart så endrer Oslo børs sammensetning i OBX og OSEBX 2 x i året -ved utgangen 1 halvår og ved årsskiftet.
Dette gjør at noen aksjer går ut og andre går inn i indekser. Dette vil igjen føre til at vekting og brøk endres for alle aksjer i indekser både de eksisterende og de som bytter eller blir lagt til i nye indekser.
Vekting i den enkelte indeks avgjøres av omsetting i aksjen -marketcap og fri flyt.
FRI FLYT
(Har man en stor dominerende eier som feks Stat aksjer har så er aksje flyten mindre og selskapet får lavere vekting enn markedsverdi på selskapet skulle tilsi)

Det samme skjer på alle børser på kloden 1 eller 2 ganger i året og mange indeksfond som vekter 100 % etter slike indekser må da gjøre små tilpasninger.

God helg

23 Likes

Men vi er fremdeles 14 dager før vi er i enden av 1 halvår. Ergo så følte vel disse som grabba til seg på slutten at kursen skal videre opp?

Alltid noe å lære, vi har ramlet ned på det samme i nano ta tråden. :slight_smile:

2 Likes

Takk for info! Lærer noe hver dag!

Det slo meg akkuratt at Funcom kommer til å slippe 1 spill hvert halvår minimum, de neste 2-3årene… + evt DLCer…

29 Likes

Ja det var iallefall planen, og håper de holder seg til den. Det var endel folk som var skeptiske til det her i går/forigårs, all den tid CE fortsetter å generere mye penger.

Bl.a. Christian (dog han svarte ikke på oppfølgingsinnlegget mitt, muligens distrahert av trollet som var innom🙂), mente kommende spill ville bli nedprioritert/satt litt på “hold”?

2 Likes

Husk at de ansetter og at funcom oslo har 1/3 av lokalet tomt foreløpig :slight_smile:

3 Likes

Om kommende spill skulle bli satt på hold av at CE fortsetter å gi store inntekter så kan jo ikke det i seg selv være noe negativt.

Det kan det jo selvsagt. Det vet man ikke. Jeg har troa på funcom 2.0 strategien. De skal ikke være noe 1 trick pony.

Definitivt avsporet av troll. :stuck_out_tongue:

Funcom planlegger å være publisher for to spill i året, i tillegg til sine egne spill. Hittil, så har de klart å få til en avtale i 2018 og en i 2019. Det i 2019 er de vel egentlig utvikler av, ikke publisher, ettersom de står for 100% av finansieringen.

Hva som skjer videre i Oslo-studioet avhenger nok av hvordan spillet selger, hvor godt DLC-en selger og om de ser noen store nye features de tror vil gi en bra boost i salget. Hvis man ser på f.eks. Payday 2 , ARK og Rust, så er det jo klart at levetiden på spill kan være betydelig. Dette tror jeg Funcom ser an på kvartalsbasis.

Men det tar tid å finne de riktige folkene, og Funcom hintet vel til at de ikke ville ta inn for mange av gangen.

At de ikke begynner på et nytt spill i Oslo er egentlig et tegn på at de tjener altfor bra på CE at det gir mening å starte på et nytt spill. Mao, det er et positivt tegn. :wink:

10 Likes

At de ikke har begynt på et nytt spill i Oslo kan også være at det tok mer ressurser en antatt å få ut CE på 3 platformer til noenlunde kommunisert frist, i spillbar stand. Jeg tipper de allerde har begynnt nå og at endel ressurser er flyttet fra CE til nytt spill.

De trenger ikke alle mann på dekk for å finslipe og melke denne kua.

2 Likes

Hvis denne kua gir gode penger i flere år så gir det mening å utvide med flere folk for å kjøre på med nye titler, men de har tidligere sagt de ikke vil bli for store. Personlig håper jeg de holder seg “små” og jobber smart i hvilke prosjekter de velger, det er ikke bare bare å bli for store heller

2 Likes

Lite sannsynlig utfra hva de selv har meldt i 2018Q1 rapporten

Btw, så har pushet de det nye spillet fra Q2/Q3 til Q1, noe jeg antar kommer av at det ikke går så bra med SWL. Fra 2017Q4 rapporten:

3 Likes

Fair enough, men lenge siden Q1. Mye kan ha skjedd på 2 og en halv måned. Jeg tipper de sparka igang litt forsiktig et par uker etter CE release.:slightly_smiling_face:

er vel greit å anta at de følger det de har meldt. Såpass god kontroll har de jo

1 Like