Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Svinaktig fine aksjer - 🔴 Baconporteføljen 🐷

Ned -1,8% totalt i dag, kan leve med det

1 Like

En solid smell siden sist. :stuck_out_tongue:

image

4 Likes

Hehe det er vel en kombinasjon av at jeg sitter i ro med hovedposisjonene sine, samt et par bet i episurf og photocure som virkelig ikke gikk slik som håpet.

Jeg kommer til å le sist!

image

1 Like

Jeg har blitt bittelitt flinkere til å ikke sitte helt religiøst i ro ihvertfall, solgte en god del nanoaksjer til 86 rett før jul.

5 Likes

Jeg har tradet litt jeg også, men sliter med å trade mer enn rundt 10-15% av en post. Også er jeg gjerne for utålmodig og kjøper inn igjen for fort etter fall.

Min evige dødssynd i porteføljestrategien: Aldri cash tilgjengelig. :frowning: Dust, tosk, idiot, osv.

2 Likes

Største posisjon svakt rød, likevel:
image

Fornøyd med det. :slight_smile:

image

1 Like

Nja, det er en mulighet.

Jeg gjentar en øvelse jeg gjorde med suksess for et år siden, når det blir for volatilt i markedet og jeg merker det koster krefter, så reduserer jeg heller eksponeringen en smule.

4 Likes

Disse syke risikoaksjene er utrolig delt:

Ja, NANO er en typisk aksje som gjør det dårlig i det daglige i et surt børsklima.
Men, straks det plutselig ramler inn et oppkjøp, så er 10-20 milliarder utrolig små potatoes for big pharma, så kursen kan gå flere 100% ved et oppkjøp omtrent over natten.

1 Like

Dette er meget sant.

Så er bare spørsmålet: Har man først tatt valget om å selge seg ut, har man da guts til å faktisk kjøpe seg inn igjen? Eller er det lett å bli stående igjen på perrongen?

2 Likes

Når man legger planen for når man skal selge, så bør man helt klart legge planen for når man evt skal kjøpe tilbake også. Sett opp varsling på kurs/nyhet og gjennomfør planen. Det er også lettere å kjøpe seg inn igjen hvis man ikke er helt ute. :slight_smile:

2 Likes

Beste tipset for newbs man leser på tekinvestor det der. :heart:

3 Likes

Min erfaring er at hvis man selger fordi man kortsiktig tror på nedgang, er det lett å kjøpe noe annet for de pengene man får fra salget av aksjene, og så når meldingen kommer så blir det større mentalt motstand mot å kjøpe igjen siden man da kanskje må frigjøre kapital først, og det kan jo også ta tid avhengig av likvideten i det papiret man har kjøpt.

5 Likes

Ja, det er mitt absolutt største problem, har ikke selvdisiplin til å sitte i cash.

3 Likes

Vel…

image

image

8 Likes

Ja, her har det jo mildt tatt skjedd endringer…

Så vanvittig lyst på tingene i Januar og ble complacent så det holdt. Fikk Svi For Det.

Har likvidert ganske mye aksjer, noe står igjen som cash som skal plasseres i markedet, annet er gevinst som er tatt ut til bankkonti fordi de gjør seg bedre i familieøkonomien enn i Trumpgalskapen på slutten av bullmarkedet. Så det gjør at total prosentvekst på innskudd er fremdeles høy selv om uttellingen på porteføljen er tilbake der den var i høst.

5 Likes

Da er jeg tilbake på ABCDEF porteføljeregelen

Aldri Beholde Cash,
Det Er Fælt

12 Likes

Hva betyr snitt -4 og -25?

Det er snittprisen når han regner med realisert gevinst

1 Like

Vi hadde forøvrig en lengre oppklaring om dette i fjor vår tror jeg, jeg brukte i lang tid ordet snittpris der, og det har jeg lært er ukorrekt.

Kanskje jeg endrer kolonnenavnet til kostpris pr aksje. (Og det er uansett antagelig litt optimistisk det tallet, fordi det ikke tar høyde for eventuell skatt på realisering av posisjoner som har skjedd underveis.)

1 Like