Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Koronavirus - Covid-19 Fundamental tråd 2

Interessant artikkel.
Med tanke på hvor store inngrep verden gjør nå, burde det være politisk mulig å få igjennom et forbud mot salg av tobakk.
Drastisk, men ikke mer drastisk enn alt det andre vi gjør. Og hvis befolkningen hadde fått velge mellom det og eksempelvis normalisering for alle under 50 år, så vet jeg hva jeg hadde stemt for. Artiklene tyder på at det faktisk hadde vært et reele alternativer.
Hvis, selvfølgelig, sammenhengen blir bekreftet.

2 Likes

Helten Obama ødela den amerikanske økonomien for godt ved å sørge for at gjelden gikk opp til uhåndterlige nivåer. Dette klarte han sammen med den verste politikeren i USA, Mitch McConnell, i sin andre periode.

Obamas første periode når han hadde støtte av demokrater var god, hans andre når republikanerne styrte kongressen var en katastrofe. Det ble for dyrt å bestikke alle for å få ting gjort.

Hvis du virkelig tror at Trump har sabotert det “for å styrke sitt eget ego” (primær motivasjon) så er du så hjernevasket av media at du ikke kan hjelpes.

Helsesystemet i USA er rævva, og det var forferdelig før Obama, under Obama, og etter Obama. Hovedproblemet er at alt er så sykt dyrt. “For profit” alt. Og den delen - kostnader i helseindustrien - gjorde ikke Obama noe med.

2 Likes

Det er nøyaktig disse tiltak, jeg har ment vi skulle gjort fra dag 1, og for hver dag vi utsetter de superstrenge tiltak, vil dette koste samfundet mye mere.

3 Likes

Ser man det! Min nye favoritt politiker i USA - Guvernør Cuomo av New York beviser at jeg har rett i det jeg sier om Trump.

Og han beviser samtidig hvor stor han selv er. En demokrat, men han sier det samme som meg fordi det jeg sier er det objektivt riktige. Og setter Wolf og CNN ettertrykkelig på plass. Cuomo for president!

1 minutt video lagt ut for dere her:

6 Likes

Men Trump sitt ess kan være at han lar viruset løpe fritt. Da når dødligheten kanskje 3%, men stort sett er det fattige og eldre som dør.
Samfunnet kan komme styrket ut av det, spørsmålet er om målet nås før valget,
Og når viruset returnerer til Kina så har ikke Kina ressurser til å stenge ned hele landet slik de stengte Wuhan.
Så da blir det samme historie der.

Hyggelig at du fant det interessant. Synes det selv også. Har forøvrig skrevet mer om denne reseptoren og potensielle tiltak man kan gjøre for å forebygge her:

Og her:

3 Likes

Fint om vi snart kan avvikle diskusjonen om amerikansk politikk? Greit nok om det er relatert til Covid-19, men nå har det vel utartet til full diskusjon om Obama/Trump. Finnes sikkert et forum der dere kan fortsette den tråden.

3 Likes

bare å få høre ordet “nedgang” må da være en god start…

1 Like

Det er noen som gjør en forferdelig god jobb med å ødelegge denne tråden! @Evilfreud, @pdx?

1 Like

We are cracking down :wink:

2 Likes

Du tror ikke en uke tregere reaksjon er mer problematisk enn som så? For Norge sin del, så har antallet smittede økt ca 10x på en uke. Er nok like ille i usa. Mao, en uke tidligere med strenge tiltak og vi hadde hatt et miniproblem.

Har diskutert det og noen som mente vi ikke var klare for kinatiltak. Kan godt stemme. Dessverre. Her er det endel asiatiske land som viser oss hvordan ting burde vært.

2 Likes

Da Flytter vi fokus til temaet i tråden.

5 Likes

Trump unngikk spørsmålet. Skjelte ut journalisten, i stedet for å sende en oppfordring til sitt eget folk.
Det er ganske vanlig at politikere ikke svarer på spørsmålene som stilles. Det finnes mange veier rundt et spørsmål. De brukes sikkert nå også.
Generelt, i krisetider må det komme klare meldinger fra en stats leder.
Meldingene bør være veldokumenterte og gode, aller helst faglig, underbygget.
Om det feiles i den type kritisk kommunikasjon, vil det bli avdekket i ettertid.
Som leder vil man da enten bli avkledd eller beholde klærne på.

Har ryddet opp et tyvetalls innlegg her nå. Hvis noen skriver ting i denne tråden som ikke hører hjemme vil det få konsekvenser i form av midlertidig eller permanent utestengelse fra forumet. Siste advarsel.

6 Likes

Har fulgt tallene fra Italia gjennom dagen. De var noe bedre å se på tidligere i dag. Men det er ingen tvil om at situasjonen er hjerteskjærende kritisk både i Italia og Spania.
Håper at de får utstyret de trenger og ber om.

1 Like

Ifølge referatet fra et møte 2. mars hadde regjeringens kriseråd bedt om både et sannsynlig scenario og et slikt verste fall-scenario, men det ble avvist.

I utvalgsmøtet dagen etter ble det påpekt at det kan være «uhensiktsmessig å kommunisere worst case til mediene».

Folkehelseinstituttets har anbefalt myndighetene å planlegge for at 2,2 millioner nordmenn bli smittet og at 733.000 blir syke.

Ifølge dette scenarioet vil 22.000 trenge sykehusbehandling og 5.500 av disse vil trenge intensivbehandling. I verste fall kan antallet som trenger sykehusbehandling være 30.000 og 7.600 av disse vil trenge intensivbehandling.

1 Like

Det er forskjellige ting her.

1: Er koronafrykten overdrevet? Det kan man alltids diskutere og mene noe om.
2: Tiltakene man setter inn for å bekjempe epidemien har reelle økonomiske konsekvenser uansett.
3: Retningen på aksjemarkedet er mer relatert til den reelle økonomien og rådende sentiment enn antall døde/smittede.

Sånn sett er det faktisk relativt irrelevant hvor ille epidemien er, de økonomiske konsekvensene er virkelige uansett. Og markedene beveger seg ikke i henhold til hvor mange som dør, men i henhold til økonomisk aktivitet og gevinst (samt sentiment og ett visst innslag av manipulasjon og casinotankegang).

Jeg vil syntes det er rart å råde folk til å kjøpe nå mens frykten tydeligvis bygger seg opp til å bli verre og verre, og land innfører flere og strengere tiltak som gir økonomiske konsekvenser kontinuerlig. Men, kanskje du får rett.

Personlig venter jeg nok til daglige dødsfall i USA enten er klart på vei ned, eller passerer 1 000 per dag. Da tenker jeg vi er i nærheten av maksimal frykt. Gir det ett par uker med andre ord.

4 Likes

Vi står foran det største negative sjokket i verdensøkonomien siden andre verdenskrig.

2 Likes
2 Likes
2 Likes