Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

PCI Biotech - Fundamentale forhold (PCIB)

Slik jeg forstår det, så er det dette patentet det er snakk om:

https://patentscope.wipo.int/search/en/detail.jsf?docId=US212446049&tab=NATIONALBIBLIO&_cid=P12-K88ICL-67717-1

Dette er først og fremst et patent for PCI sammen med sjekkpunkthemmere. Det er først i beskrivelsen at TLRs blir nevnt:

“The present invention relates to a method of vaccination or immunisation involving the use of a photosensitizing agent, an antigenic molecule, e.g. a vaccine component, a checkpoint inhibitor as defined herein (and optionally a ligand for a Toll-like receptor (TLR)”

Hvorfor nevnes kun TLR så i børsmeldingen? Enten så betyr det at de ikke har fått innvilget delen med sjekkpunkthemmere, eller så betyr det at TLR er så viktige at det er dette de vil fokusere på nå i meldingen. Det kan være at PCI med CPIer også er dekket av et annet patent?

20 Likes

Helt enig! I januar ble PCIB også informert om at et annet patent som kommer til å bli innvilget, men dette har de ikke kommunisert noe om, så patentet nå er definitivt viktigere.

EU-patentet som kommer “any day” now:

15 Likes

Dersom publiseringen av dette patentet er begrunnet i det forholdet at det er viktig info i forbindelse med pågående forhandlinger med AZ så indikerer kanskje dette at avtale kan være nær forestående ?

4 Likes

De har vel fått en god del pepper for at de ikke børsmelder patenter, så tror mange liker så se en mer fremoverlent ledelse på dette feltet.

3 Likes

Fra patentet:
“In a preferred embodiment of the present invention the CpG oligonucleotide is a type C CPG ODN, of 18-27 bases with a palindromic sequence of 10-14 bases and a phosphorothioate backbone. Particularly preferred is ODN 2395”

ODN 2395 forstår jeg som å trigge en immunrespons som går på B-celler og mot bakterier:
https://www.invivogen.com/odn2395-all

Videre fra patentet:
“In one embodiment in which a TLR ligand is used in the method, the TLR ligand, for example a CpG oligonucleotide or an imidazoquinoline compound, an LPS or a poly(IC) molecule as defined herein is administered separately from the antigen, for example in a separate formulation, e.g. a cream or gel, or systemically, e.g. via oral administration (for example with resiquimod)”

Nå spekulerer jeg veldig høyt og fritt(!), men jeg tror kanskje det de ser for seg her er bl.a. en antibakteriell krem.

Og så tar vi denne spekulasjonen enda et hakk opp: AZD8601 til bruk mot diabetiske fotsår er i det klinisk forsøket administrert som “injection of AZD8601 in forearm skin”. Men er det utenkelig at mRNA med en effektiv leveringsløsning ikke kan smøres rett på sårene? Å kombiner dette i den samme kremen med noe som har antibakterielle egenskaper som også forsterkes av den samme lysbehandlingen? I så fall blir jo PCIB fullstendig uimotståelige for AZ! :wink:

45 Likes

Yes, flott funnet. Det ser det ut til.
Er det Galderma som producerer denne krem?

Jeg fant den, det er Galderma https://en.wikipedia.org/wiki/Resiquimod

3 Likes

Ja, men det er vel i tilfellet systemisk med “oral administriation”. Hva heter det når du tar det utenpå huden? extradermal?

2 Likes

Jeg ser at den brukes som immun ajuvanc i forbindelse med melanoma vaccine

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30520800 og den aktiverer
antigen-presenting cells.

Det kan bli en solid coctail sammen med fimaVacc.

Du kan raskt få rett her :slight_smile:

20 Likes

TLR9 er en immunreseptor som binder enkelt-trådig DNA som kan stamme fra både virus og bakterier. Reseptoren finnes særlig i en type immunceller kalt plasmacytoide Dendrittiske Celler, der viktigste oppgave er å å produsere cytokinene av type I Interferon (IFN). Type I IFN har som viktigste oppgave å signalisere til immunforsvaret som helhet at en infeksjon er på gang.

Det betyr at aktivering av TLR9 med CpG er bredspektret samt er første del hvordan immunforsvaret til slutt kan få bukt med infeksjoner.

Som tillegg til Vacc er det riktig lurt siden det er enkelt-trådig DNA, hvilket er svært stabilt. I tillegg er det allerede i markedet.

48 Likes

Det er så flott å ha noen som virkelig kan sine saker på dette forumet!

Det å få bukt med infeksjoner som ofte blir i disse sårene, samtidig som man gjør noe med det grunnleggende problemet, nemlig blodtilførselen, må jo gjøre en slik krem til en vidundermedisin for disse pasientene. Og veldig enkel!

27 Likes

Det er greit med en presisering da ensidig fokus på aktivering av B-celler primært gir produksjon av spesifikke antistoffer, altså en humoral immunrespons som følger blod og lymfe. Antistoffer beskytter særlig frie virus og bakterier i omløp, men gir nødvendigvis ikke så god effekt mot virus og bakterier inne i en celle.
Type I interferonene vil også aktivere makrofager og CD8 Cytotoksiske T-Celler, der viktigste funksjon er nettopp å drepe infiserte celler.

Skal man ha en god effekt med vaksine mot virus så er fokuset på CD8 - cellene viktig, da disse ødelegger bakterie og virusfabrikkene inne i cellen. Og Vacc skal også brukes mot dette.

36 Likes

Her har vi Pål Johansen igjen.

Pål går igjen på de siste patentene / søknadene som PCIB har fått innvilget.

In cancer, we have lately been developing a new method of cancer vaccination by combining vaccines and photodynamic therapy (PDT), a method that enables the induction of cytotoxic and tumour-specific T-cell responses. Intradermal injections of tumour antigens and photosensitisers leads to their uptake in skin antigen-presenting cells, e.g. dendritic cells. Subsequent light administration enables cytosolic release of antigen from endosomes and subsequent MHC class-I-restricted antigen processing for stimulation of cytotoxic CD8 T cells.

http://www.en.dermatologie.usz.ch/research/reserach-groups/Pages/research-groups1.aspx?DeviceChannel=Mobile

Klikk ned på Pål

14 Likes

Fantastisk!

26 Likes

Jeg hadde store problemer med å ha tillit til prisingen av aksjen i vinter pga at volumet i omsetningen var alt for lavt, og vi så alt for lite positive endringer på topp 50.

Nå har volumet kommet seg vanvittig den siste tiden og rettet opp i problem 1, så får vi bare følge med på topp 50 og se om det kommer gode impulser der og.

3 Likes

Det ser ut til at CPIer fortsatt er med i patentet. Det synes jeg er veldig betryggende! Og ekstra påtagelig at de da kun nevner TLRs!

På EPO sine sider, så er all kommunikasjon tilgjengelig:
https://register.epo.org/ipfwretrieve?apn=US.201615555205.A&lng=en

Om man ser på “claims” fra 11. mars der, så står det:

image

38 Likes

Gravd litt mer i EPO sine arkiver, og funnet ut at det fullstendig nødvendige EU-patentet på PCI-behandling med gemcitabin, altså hele fundamentet for RELEASE er lovet godkjent nå for to uker siden (underskriftene er fem uker gamle). Så det er jo veldig betryggende!

https://register.epo.org/application?number=EP17791004&lng=en&tab=doclist

59 Likes

A post was merged into an existing topic: Koronavirus - Covid-19 - Småprat

Good digging igjen @polygon, og når dette ikke er børsmeldt blir en jo enda mer nysgjerrig på bakgrunnen for denne ukens børsmelding vedr Vacc-patentet.

24 Likes

Bra jobba Polygon :+1:

Her er litt om TLR-agonists fra Moderna sin blogg.

«The latest science behind evading the innate immune system

One important feature of our mRNAs is the modification of all uridine bases to evade the immune sensors that have evolved in cells to sense exogenous viral RNA. At Science Day, we shared the latest in vivo characterization of the nature of that innate immune response and our ability to greatly reduce it as a potential safety risk in our medicines. This includes demonstrating the independent roles of mRNA process and uridine chemistry in evading specialized proteins including Toll-like Receptors (TLRs) and RIG-I like receptors. These improvements have proven essential for enabling our mRNA medicines to slip past the immune system.»

7 Likes